Af - 17/02-14 23:12; Opdateret: 17/02-14 23:44

Ung mand efter kokain-udfordring: Det var bare en jokeUng mand efter kokain-udfordring: Det var bare en joke

En video, hvor en ung mand simulerer at sniffe kokain, var blot for sjov. Manden bag tager afstand fra druklegen.

storybild

En video, hvor en ung mand simulerer at sniffe kokain, var blot for sjov. Manden bag tager afstand fra druklegen. (Billede: Polfoto)

Tidligere mandag aften skrev mx.dk om en ung, dansk mand, som på Facebook udfordrede sine venner til at sniffe to baner kokain. Manden melder nu ud, at det hele bare var en joke.

- Jeg vil gerne understrege, at det er en joke, med et budskab, som var meningen skulle blive viral. Jeg synes, det er en forfærdelig leg, som på nuværende tidspunkt allerede har slået 4 mennesker ihjel. Derfor understreger jeg også joken med, at sige de nævnte personer skal drikke et glas tykmælk og opfordrer efterfølgende til at sætte en stopper for denne leg, skriver han i en mail til mx.dk.

Farlig drukleg tager ny drejning: Nu udfordrer unge hinanden med kokain
Farlig drukleg tager ny drejning: Nu udfordrer unge hinanden med kokain

Neknomination, som den farlige drukleg hedder, indeholder i mange tilfælde et ekstra element af overraskelse, hvorfor glasset med tykmælk ikke nødvendigvis var en tydelig indikation af, at der var tale om en joke.

Derudover vælger den unge mand med sin ene hånd at lave et anførselstegn, imens han siger, at han vil tage to baner flormelis. En gestikuleren, der normalt betyder, at man er ironisk eller mener det stik modsatte.

Metroxpress blev gjort opmærksom på videoen af to læsere, der begge misforstod den.

- Jeg ser mig selv som en fortaler for at gøre hold med disse 'neknominations', men mine ord ville ikke slå igennem, hvis jeg blot havde sagt, det var en dårlig ide på facebook. Det skal også understreges, at det ER flormelis jeg indtager og altså ikke kokain og at dette blot gøres for at skabe opmærksomhed og få sat en stopper for problemet, skriver han.

Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark
Dødsensfarlig drukleg er nået til Danmark

Mx.dk har forsøgt at få en kommentar på, om hvorvidt manden havde overvejet, at videoen kunne misforstås. Dette har ikke været muligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Ambassadør for E-løbet:...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx