Af - 18/07-16 13:24

Dansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillereDansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillere

Nordsjællands politi hitter på sociale medier med en opsang til Pokémon Go-spillere.

Bildstrecke im Grossformat »

POKÉMON, DU SKAL (IKKE) FANGE DEM (ALLE SAMMEN).

Sådan indleder Nordsjællands Politi et opslag på Facebook, som hastigt går sin gang på de sociale medier lige nu.

GALLERI: Se danskernes VILDE Pokémon-jagt
GALLERI: Se danskernes VILDE Pokémon-jagt

Det handler selvfølgelig om det voldsomt populære spil Pokémon GO, som dansk politi altså nu har fået øjnene op for, idet adskillige borgere kontakter dem med henvendelser om mistænkelig adfærd og ulovlig indtrængen.

- I weekenden blev det officielt muligt at downloade app’en Pokémon Go til mobiltelefonen her i Danmark. Det har givet os en del opkald på 114, for det skaber åbenbart nogle uhensigtsmæssige situationer, når Pokémon Go-spillerne drager ud på livets vej med en vilje af stål og et enkelt mål om at fange Pokémoner, lyder det således i Facebook-opslaget, hvor politiet tydeligvis har lånt lidt fra teksten til den danske version af Pokémon-temasangen.

Sjældent Pokémon-kort sælges for en halv million
Sjældent Pokémon-kort sælges for en halv million

Nordsjællands Politi erkender imidlertid blankt, at de ikke rigtigt forstår, hvad spillet går ud på:

- Til de uindviede, så er Pokémon Go et spil til mobilen, hvor man skal… Ja, vi har egentlig lidt svært ved at forklare og forstå, præcist hvad det er, men brugerne bevæger sig i hvert fald rundt i det offentlige rum med deres mobiler og fanger Pokémon-figurer på skærmen af deres telefoner, lyder det.

Pokémon-mani får politiet til at rykke ud i hele landet
Pokémon-mani får politiet til at rykke ud i hele landet

Til gengæld forstår de konsekvenserne af, at folk er uopmærksomme i trafikken, og derfor har de en klar opfordring til alle de mange Pokémon-trænere derude:

- Husk at tænke jer om, når I begiver jer ud på togt. Kig op fra telefonen ofte, når I går tur, og lad telefonen HELT være, når I cykler eller kører bil. Lad være med at gå ind i folks haver, på virksomheders P-pladser og lignende - også selvom Pikachu er der.

Psykolog: Derfor glemmer vi at se efter biler på jagt efter Pokémon
Psykolog: Derfor glemmer vi at se efter biler på jagt efter Pokémon

- Helt generelt kan vi koge rådene ned til: Vær opmærksom, vis hensyn og begiv jer ikke ind på privat grund, skriver politiet, der til slut ønsker 'en god og sikker Pokémon-jagt'.

Lidt humor hjælper altid til at sprede sådan et budskab, og opslaget har da også i skrivende stund fået mere end 5.000 interaktioner og 1.500 delinger på et par timer:

24-årig siger op for at være Pokemon-træner på fuld tid
24-årig siger op for at være Pokemon-træner på fuld tid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx