Af - 01/05-16 15:13

Flygtninge flytter ind på historisk kro: Derfor vil naboerne gå med lygterFlygtninge flytter ind på historisk kro: Derfor vil naboerne gå med lygter

Flere tiltag skal skabe tryghed, når omkring 100 flygtninge gradvist flytter ind på historisk kro.

Bildstrecke im Grossformat »

Det har vakt bekymring blandt beboerne i de omkring 240 ejendomme, der er naboer til Lindenborg Kro, at 20 flygtningefamilier og 20 enlige flygtninge fra begyndelsen af maj gradvist flytter ind i den historiske bygning.

Men forskellige tiltag har nu givet mere tryghed blandt beboerne, lyder det. Eksempelvis vil de lokale gå med lys om aftenen for at signalere til naboer, at der ikke er tale om fremmede, der går rundt i området. Det fortæller en af kroens naboer, Erling Jakobsen.

- Hvis man går ud efter klokken 22, har vi aftalt at have en lygte tændt, så ingen tænker ”hvem er nu det, der går på vejen,” så vi på den måde undgår panikagtige situationer, siger han.

Tysk minister er bekymret for ny flygtningerute via Libyen
Tysk minister er bekymret for ny flygtningerute via Libyen

Formand for udvalget for job og arbejdsmarked i Lejre Kommune, Christian Plank (SF) fortæller, at kommunen har indvilliget i at finde en boligsocial medarbejder, som kan være bindeled mellem de lokale og de nye naboer.

- Jeg vil gerne have, at de lokale og flygtningene bliver integreret med hinanden, siger Christian Plank om bevæggrunden for at oprette den nye stilling i kommunen.

"De skal kende vores husregler"
Erling Jakobsen fortæller, at der også er oprettet nabohjælp og etableret en Facebook-gruppe, hvor beboerne kan orientere hinanden om eventuelle problematikker. Og så er det aftalt med kommunen, at flygtningene ikke benytter den lokale bådbro uden opsyn af hensyn til eventuelle værdier ved bådene.

- De skal kende vores husregler. Så tror jeg, man kan løse mange problemer, siger Erling Jakobsen og fortsætter:

- Jeg tror, at mange af beboerne har fået mere ro på nu.

Christian Plank har svært ved at forstå behovet for at gå med lys, men han vil ikke kritisere beboernes ide.

Alex byder flygtninge velkommen: Det er vigtigt
Alex byder flygtninge velkommen: Det er vigtigt

- Hvis de vurderer, at det gør dem mere trygge, så er det fint med mig, at de gør sådan. Jeg kan godt forstå, at der er en bekymring ved, at nogle fremmede kommer til, men vi kan se, at kriminaliteten ikke er steget andre steder i kommunen, hvor vi har haft flygtninge, siger Christian Plank.

Løkke: Asylansøgere har øget udgiftspresset markant
Løkke: Asylansøgere har øget udgiftspresset markant

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx