Af - 08/08-14 17:49

Jesper udlever sin største drøm: Sådan gik første dag med vennerneJesper udlever sin største drøm: Sådan gik første dag med vennerne

Jesper Sørensen, der er kendt fra programmet "Drengen i den gamle krop", holder i disse dage progeria-træf i Nordjylland. Læs om børnenes første dag.

storybild

(Billede: Facebook)

Den 16-årige Jesper Sørensen, der som den eneste dansker er ramt af den sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes op til ti gange hurtigere end normalt, holder i disse dage sommertræf for 15 andre progeriaramte børn.

De progeriaramte børn i alderen syv til 18 år og deres familier er i disse dage samlet i Rebild i Nordjylland, og i dag havde børnene, der alle er medlem af Progeria Family Circle, deres første hele dag sammen.

Stor indsamling slut: I morgen går Jespers største drøm i opfyldelse
Stor indsamling slut: I morgen går Jespers største drøm i opfyldelse

Det fortæller Karen Berling, der er eventmanager for TV2 Nord, som har været med til koordinere indsamlingen til sommertræffet og senere til at planlægge programmet.

- Dagen startede med, at Jesper bød velkommen til sine venner. Siden lavede de sølvsmykker med deres fingeraftryk, og siden var de på besøg i Røverlejren i Rebild ude i skoven, hvor de er blevet ”overfaldet” af røverne og havde en masse sjove udendørsaktiviteret, fortæller Berling.

Jesper har selv været meget involveret i planlægningen af det fire dage lange sommertræf, som er kommet i stand efter donationer til en værdi af over 530.000 kroner og mange frivillige bidrag.

Jesper - Drengen i den gamle krop - har aldrig været tættere på at få sin største drøm opfyldt
Jesper - Drengen i den gamle krop - har aldrig været tættere på at få sin største drøm opfyldt

- Da han fik præsenteret programmet, var han meget overvældet og rørt over, hvor mange af hans idéer, der var kommet med.

De næste par dage byder blandt andet på en tur i Fårup Sommerland, som Jesper er helt vild med og et stort privat bilshow.

- Jesper går meget op i biler, så derfor er omkring 50 private bilejere, der stiller op så børnene kan få for eksempel en tur i en Ferrari. Den lokale brandstation møder også op med en brandbil – selvfølgelig med det forbehold, at de kan blive kaldt ud, afslører Berling.

Danmarks dreng med den gamle krop: Sådan har Jesper det i dag
Danmarks dreng med den gamle krop: Sådan har Jesper det i dag

Børnene får også en tur til Vesterhavet komplet med store, danske vaffelis, en tur på skydebane og en rigtig slotsmiddag, før det hyggelige sommertræf afsluttes med en lækker middag på hotellet.

- Det har været helt fantastisk at se, hvor mange, der har stillet op med hjælp eller oplevelser. Vi har alle sammen været overvældede!

Den 16-årige Jesper Sørensen og de andre familier har nemlig frabedt sig presse for at have fred og ro til at være sammen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Drama i retten: Peter Madsen forlod...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx