Panik før Eurovision: DR's scene begyndte at rustePanik før Eurovision: DR's scene begyndte at ruste

DR’s scene til grandprixet begyndte at ruste tidligt i foråret, og man måtte på et tidspunkt have 18 mænd til at tætne taget. »Det var så kritisk, vi ikke kunne gennemføre,« siger DR-chef.

storybild

Til et styregruppemøde seks uger før Eurovision måtte DR råbe op om "tre konkrete og helt essentielle eksempler på manglende eller mangelfulde leverancer. Nemlig, at der mangler varme i hallen, hvilket betyder, at DR's kubus pt. ruster og at folien falder af. Derudover, at der ikke er gjort tilstrækkeligt rent i hallen, hvilket betyder at der konstant hvirvles støv op, som kan risikere at ødelægge det udstyr, DR i disse dage får bragt ind i arenaen. Endeligt, at det forsat regner ind i arenaen, hvilket betyder, at det udstyr der på nuværende tidspunkt står i arenaen bliver vådt. Som følge af disse mangler, er DR blevet varslet erstatningskrav fra flere leverandører såfremt deres udstyr tager skade," står der i referatet. (Billede: Polfoto)

Den kæmpestore kubus, der var Eurovision-scenens varemærke, begyndte at ruste, inden showene i København overhovedet var begyndt.

Det piblede nemlig ind med regn i bygningen.
Ifølge et styregruppereferat, der blev offentliggjort i går, kunne man efter en weekend tælle 25-27 vandpytter i hallen. Man måtte på et tidspunkt sætte 18 mand til at tætne taget.

Luftfugtigheden i hallen blev seks uger før Eurovision målt til 84,6 procent, og da det samtidig var koldt, sled det danske vejr på det tekniske udstyr.

Hemmelig garanti fik Eurovision til København
Hemmelig garanti fik Eurovision til København

Den 19. marts måtte DR derfor råbe op, fortæller DR’s chef for Eurovisionen, Pernille Gaardbo, DR.

»Der var begyndt at opstå rust på bagvæggen til scenen på grund af forholdene i hallen, hvor det regnede ned via huller i taget. Det helt store problem var faktisk, at folien omkring scenen var begyndt at falde af. Den skulle bruges til at vise grafik på under showet. Det var så kritisk, at vi ikke ville kunne gennemføre det show, vi planlagde, hvis det ikke var rettet op,« siger hun til metroxpress.

Vandet væltede ind få uger inden Eurovision
Vandet væltede ind få uger inden Eurovision

Wonderful Copenhagens projektselskab måtte købe presenninger for at dække det tekniske udstyr i hallen og sætte ind med varmeudstyr.

»Heldigvis nåede man at få repareret taget og sat varmeapparater op i hallen,« siger Pernille Gaardbo.

DR krævede Eurovision-tribune hævet 10 centimer – kostede tre millioner kroner
DR krævede Eurovision-tribune hævet 10 centimer – kostede tre millioner kroner

I en mail skriver DR til metroxpress, at ‘en underleverandør varslede et større erstatningskrav, hvis udstyret var blevet påvirket af indeklimaet i B&W Hallerne, men dette krav er ikke blevet gjort gældende.’

Metroxpress har forgæves spurgt Wonderful Copenhagen, hvorfor man leverede en hal med så mange huller, at vand og kulde fik scenen til at ruste.

LÆS OGSÅ: Eurovision: Styrelse undersøger millionlån fra DR

LÆS OGSÅ: Eurovision-formand lukker ned for offentligheden

LÆS OGSÅ: Eksperter: Wonderful Copenhagens DR-lån kan være ulovlige

LÆS OGSÅ: Direktør lånte millioner af DR uden at spørge bestyrelsen

LÆS OGSÅ: Melodi grand prix kostede 334 millioner kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire bandefolk dømt - afpressede...
bt.dk
Bente frygter raserende storbrand kan...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx