Af - 10/03-16 21:48; Opdateret: 11/03-16 09:20

I disse måneder bliver der undfanget flest børnI disse måneder bliver der undfanget flest børn

I juni og juli lykkes det flest danskere af lave børn.

Bildstrecke im Grossformat »

Flest dansker føder i foråret, mens vintermånederne er "upopulære" fødselsdagsmåneder.

Balloner, lagkage, gaver og en masse opmærksomhed. Der er mange dejlige ting ved at have fødselsdag, og de fleste ville nok helst vælge ikke at dele deres fødselsdag med nogen andre.

Men hvis du er født i marts, så er dine chancer for, at en i dit nærmiljø også har fødselsdag temmelig store. Det viser nye beregninger fra Danmarks Statistik, der har opgjort, hvilke dage der er flest danskere, der er født på.

Marts er sammen med april den måned, hvor flest danskere har fødselsdag. På de fleste dage i disse to måneder har omkring 22.000 danskere fødselsdag.

Omvendt er vinter- og efterårsmånederne de to sæsoner, hvor der fødes færrest børn. Men kigger man nærmere på statistikken, viser der sig et tydeligt udsving i slut september. På de fleste af datoerne, der ligger mellem 19. september og 2. oktober, har 22.000 danskere fødselsdag.

Dreng har det sødeste fødselsdagsønske: Derfor ønskede han sig kun dyrefoder
Dreng har det sødeste fødselsdagsønske: Derfor ønskede han sig kun dyrefoder

Metroxpress har næsten forgæves forsøgt at få forskellige fertilitetforskere til at forklare det kraftige udsving i september. Men de færreste kan fortælle hvorfor. Professoren på fertilitetsklinikken i Skive undrer sig over udsvinget:

Tæller man ni måneder tilbage fra de populære fødedatoer i slut september, er børnene blevet undtaget fra 16. december og frem til juleaften. Men hvorfor det netop er de dage, hvor så mange har undfanget børn, kan jeg ikke forklare.
Det siger Peter Humaidan, der er professor, overlæge og doktor på fertilitetsklinikken i Skive på Århus Universitet.

Mor til to: Derfor onanerede jeg under min fødsel
Mor til to: Derfor onanerede jeg under min fødsel

Han forklarer, at det hormonelle kompas går igang i sommerperioden, hvilket jo ikke passer særlig godt med de mange undfangelser i december. Det harmonerer omvendt rigtig fint med eksplosionen af fødsler i foråret, og professoren har også en anden god forklaring på de mange forårsbørn:

- Hvis man går tilbage i evolutionen, sørgede man for at få sit afkom i foråret, når vinteren er overstået, og ens barn havde de bedste overlevelseschancer. Selvom teknologien i dag betyder, at vi ikke på samme måde er afhængige af naturen, så er vi inderst inde stadig stenaldermennesker, og ubevidst tænker vi som om, vi levede i den tid, siger Peter Humaidan.

Vildt: Bedstemor føder sit eget barnebarn
Vildt: Bedstemor føder sit eget barnebarn

Sexolog Jakob Olrik kan omvendt de mange professorer godt give et kvalificeret bud på, hvorfor der er en håndfuld dage i december, hvor fødselstallet boomer:


Der er mange julefrokoster og julearrangementer i midten af december, hvor vi får alkohol, som bedøver vores hæmninger. I den periode binder vi også slipset og trækker i hat og briller, og det medvirker til flere knald.
Det siger han.

Ny forskning: Sex er faktisk BEDRE efter en fødsel
Ny forskning: Sex er faktisk BEDRE efter en fødsel

Men hvis din fødselsdagsdato ligger i slut september, så bør du måske liiiige kigge en ekstra gang på din far og overveje, om I ligner hinanden. Jakob Olrik tror nemlig, at mange af de børn, der er blevet undfanget i december, har en anden far, end hvad de ved af.

- Til julefrokoster kan en underspillet flirt få lov til at få maks gas. Man bliver mere løssluppen overfor sine kolleger. Jeg kunne godt forestille mig, at udsvinget skyldtes en masse julefrokostbørn, siger han.

LÆS OGSÅ: Kim Kardashian viser sig for første gang siden fødsel: Sådan ser hun ud

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakobs lille datter blev født for...
bt.dk
Forskere har fundet verdens vildeste...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Fona-ejer trak millioner ud inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx