Af Nadia Guldbæk Welch - 16/01-18 15:50

Politiet om Raket-Madsen: Han er farlig for andre menneskerPolitiet om Raket-Madsen: Han er farlig for andre mennesker

Tirsdag er der kommet nye oplysninger frem i sagen.

storybild

Retssagen mod Peter Madsen starter i marts. (Billede: Ida Marie Odgaard)

Tirsdag eftermiddag kom Københavns Politi med nye oplysninger i sagen om Raket-Madsen. For politiet hævder, at drabet på den svenske journalist Kim Wall var en planlagt og forberedt forbrydelse.

Og på et pressemøde tirsdag eftermiddag fortalte politiet, at den tiltalte, 47-årige Peter Madsen, fik forkyndt anklageskriftet tirsdag formiddag i Vestre Fængsel.

På pressemødet ønskede specialanklager Jakob Buch-Jepsen ikke at gå i detaljer med materialet, som angiveligt understøtter påstanden om, at drabet på den svenske journalist var forberedt. Andre ting ville han dog godt uddybe - blandt andet hvorfor Peter Madsen er sigtet for 'andet seksuelt forhold end samleje'.

»På et tidligere retsmøde er det kommet frem, at der er en række stik i underlivet, og det er på den baggrund, at vi har rejst forholdet om et andet seksuelt forhold end samleje,« sagde Jakob Buch-Jensen, der ikke ønsker at gå i detaljer om motivet til mordet.

Ifølge Jakob Buch-Jensen kan Peter Madsen udgøre en fare for andre mennesker, og derfor kræver man fængsel på livstid.

LÆS OGSÅ: Her er tiltalen mod Raket-Madsen: Det var planlagt

Derudover fortalte han, at mentalundersøgelsen af Peter Madsen har vist, at raketforskeren skulle være 'strafegnet'.

Kim Walls pårørende er underrettet om tiltalen, og af hensyn til dem ønskede politiet ikke at gå i yderligere detaljer om anklageskriftet på pressemødet.

Peter Madsen nægter sig skyldig i at have dræbt den svenske journalist, som forsvandt efter at have været ude at sejle med ham den 10.august sidste år.

»Der er ingen tvivl om, at denne dag af anses af anklagemyndigheden som usædvanlig og ekstremt grov,« sagde Jakob Buch-Jepsen på pressemødet.

Retssagen mod den danske opfinder starter den 8.marts.

»Der er lavet nogle undersøgelser, retsmedicinske undersøgelser, af alle de dele, der er fundet. De undersøgelser vil komme frem i retten,« fortalte specialanklageren.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx