Af Ritzau - 03/01-17 14:14; Opdateret: 03/01-17 14:54

400 somaliere slipper for at miste opholdstilladelser400 somaliere slipper for at miste opholdstilladelser

Udlændingestyrelsen dropper gennemgang af opholdstilladelser med henblik på, om de skulle inddrages.

storybild

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) oplyser, at 400 af 1200 somaliere slipper for at miste deres opholdstilladelser. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Forholdene i Somalia er forbedret, og planen var derfor, at Udlændingestyrelsen ville gennemgå cirka 1200 asylsager med henblik på at vurdere, om opholdstilladelsen for somalierne skulle inddrages.

Men den plan er nu delvist skrottet.

400 af de 1200 somaliske flygtninge kan efter alt at dømme ånde lettet op. Udlændingestyrelsen dropper nemlig at nærstudere deres opholdstilladelser.

Det viser et folketingssvar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til udlændingeordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vurderingen beror på, at de pågældende ikke er blevet meddelt opholdstilladelse på baggrund af de generelle forhold i Somalia.

- Den 9. december 2016 påbegyndte Udlændingestyrelsen at udsende breve til godt 300 af de cirka 400 somaliske flygtninge med orientering herom.

- For så vidt angår de knapt 100 af de cirka 400 flygtninge, viste det sig, at de pågældende var udrejst, forsvundet eller afgået ved døden, står der i svaret fra ministeren.

De pågældende flygtninge har alle fået tidsbegrænsede opholdstilladelser i Danmark de senere år

Opholdstilladelserne er givet på grund af de generelle forhold i det sydlige og centrale Somalia, der har været præget af vold.

Myndighedernes vurdering af de generelle forhold i Somalia er nu, at der ikke længere er grundlag for asyl, alene fordi man kommer fra et af de bestemte områder i Somalia.

Enhedslistens udlændingeordfører Johanne Schmidt-Nielsen ryster på hovedet af de danske myndigheder. Til Politiken siger hun:

- Danske myndigheder har jo på forhånd vidst, at de her 400 personer ikke havde fået asyl på baggrund af generelle forhold i Somalia, men for eksempel fordi de var i fare for tortur ved tilbagevenden til Somalia.

- Hvad er dog formålet med at skabe den utryghed, når man på forhånd kunne have sorteret dem fra?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Lars Løkke lagde en blomst ved...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx