Af Amalie Abildgaard - 14/10-17 20:03

Nammenam! Verdens bedste chokolade er danskNammenam! Verdens bedste chokolade er dansk

Ved International Chocolate Awards i London blev der for femte år i træk fundet en dansk vinder.

storybild

Mikkel Friis-Holm løber for femte år i træk med prisen som verdens bedste chokolade.

For femte år i træk løber Mikkel Friis-Holm med prisen for verdens bedste chokolade.

Det skete ved den prestigefulde International Chocolate Awards i London, bedre kendt som verdensmesterskaberne i chokolade.

Ikke mindre end to Friis-Holm-chokolader, der er produceret på den nye danske chokoladefabrik i Hvalsø på Midtsjælland, kom øverst i konkurrencen.

»Jeg er pavestolt over, at vi igen kan tage to store priser med hjem. For tre år siden rykkede jeg hele butikken hjem til Danmark, åbnede chokoladefabrik i Hvalsø, og det er da klart, at det er lidt af et sats,« siger Mikkel Friis-Holm til International Chocolate Awards i London, hvis sats har båret frugt.

Friis-Holm vandt guld i kategorien 'Mørke Mælkechokolade' med sin '65% Dark Milk' og guld i bedste 'Mørke Chokolade' med sin 'Chuno 70% tripple turned'. Sidstnævnte med to 'underguldmedaljer' for bedste chokolade 'Direct Trade' og 'Best Chocolate Maker'.

International Chocolate Awards er verdensmesterskaberne i chokolade, hvor dommerne først og fremmest dømmer ud fra smag.

Dommerne smager chokoladerne blindt og vurderer kvaliteten, hvor der bliver lagt stor vægt på kvaliteten af råvarerne og valg af kakaobønner.

Du kan få fingrene i chokoladen på nettet eller i udvalgte restauranten, samt specialbutikker. Prisen er svimlende 88 kroner for 100 gram.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx