Af Ritzau - 26/01-17 20:53

Betjente handlede korrekt forud for dobbelt trafikdrabBetjente handlede korrekt forud for dobbelt trafikdrab

Biltyv dræbte sidste år to veninder. Betjente, der forfulgte biltyven, handlede korrekt, siger statsadvokat.

storybild

To ældre kvinder mistede livet, da en 13-årig biltyv på flugt fra politiet kørte ind i Valbyparken i København. Nu har Statsadvokaten afgjort, at betjentene ikke var skyld i ulykken. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

De betjente, som sidste år jagtede en biltyv, der kørte galt og dræbte to kvinder i Valbyparken i København, handlede korrekt.

Det har Statsadvokaten i København afgjort, skriver Ekstra Bladet.

Ulykken skete 22. juli sidste år. Da stjal to drenge på 13 og 15 år en Skoda ved Vigerslev Allé. En patruljevogn fik øje på den stjålne bil og satte efter den.

Bilen med den 13-årige dreng bag rattet kørte ind i Valbyparken. Her ramte den de to ældre veninder, der blev dræbt.

Som altid når politiet er involveret i alvorlige ulykker blev Den Uafhængige Politiklagemyndighed bedt om at efterforske sagen.

Nu har Statsadvokaten altså på baggrund af politiklagemyndighedens efterforskning fastslået, at de forfølgende betjente ikke var skyld i ulykken.

Statsadvokaten konkluderer, at der var en passende afstand mellem den eftersatte bil og politipatruljen, og at føreren af den stjålne bil ikke blev presset af politiet, skriver eb.dk.

Eftersættelsen var kortvarig og oversigtsforholdene gode.

Betjentene, der kun havde få sekunder til at bedømme situationen, kunne ikke forudse, at den stjålne bil kort efter ville køre ind på stisystemet i parken, hvor oversigtsforholdene var mere vanskelige, skriver Statsadvokaten ifølge Ekstra Bladet.

Hele ansvaret for ulykken pålægges derfor føreren af den stjålne bil, men da drengen kun var 13 år, kan han ikke straffes for uagtsomt manddrab.

Efter anholdelsen blev han overgivet til de sociale myndigheder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Makabert ligfund i dybfryser skaber...
bt.dk
Hustruen blev fundet dræbt - her...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx