Af - 27/09-13 11:47; Opdateret: 27/09-13 12:31

Ups! Kendis-isbjørn er en hunUps! Kendis-isbjørn er en hun

Siden 2009 har en isbjørn rendt rundt i Aalborg Zoo - forklædt som han.

storybild

Milak, der viste sig at være en hun-bjørn. (Billede: Aalborg Zoo)

Whoops!

Aalborg Zoo fik i december 2009 en ny isbjørn i folden, da Milak kom til verden.

Hvis navnet klinger, kan det skyldes, at isbjørnen voksede op med live-billeder fra isbjørnehulen, og da bjørnen var født, blev den navngivet gennem en navnekonkurrence, hvor valget faldt på Milak - der betyder "Plet" på grønlandsk.

LÆS OGSÅ: Krig om retten til verdens sødeste isbjørne-navn

Dengang blev Milak DNA-testet, og det blev konstateret, at der var tale om en han. Som Milak er vokset op, har man dog tvivlet på denne test, da Milaks adfærd og udseende nærmere har passet på en hun. Derfor valgte man at foretage en ny DNA-test, da isbjørnen snart skal forlade Aalborg Zoo.

- Det var godt vi valgte at tro på vores observationer, siger dyrepasser Frank Thomsen efter DNA-testen faktisk har vist, at Milak er en hun-isbjørn.

LÆS OGSÅ: Zoo vil have webcam hos flere dyr

For nogen tid siden lavede man samme brøler med isbjørnen Augo. Når det kan være svært at kønsbestemme isbjørne, skyldes det blandt andet, at hanner har meget små penisser, samt at hunnens klitoris kan snyde.

- Vi lavede en visuel kønsbestemmelse af Augo, og der tog vi fejl. Dette kan skyldes at moren under pleje af ungen, slikker den så meget at klitoris forstørres, og dermed kan man forveksle kønnet, siger Frank Thomsen.

At Milak er en hun får dog ikke Aalborg Zoo til at hænge med mundvigen.

- Det gode ved historien er, at hun-isbjørne er meget nemmere at afsætte til andre zoologiske haver, og faktisk er vi allerede nu meget langt i de planer, siger dyrepasseren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx