Af - 14/11-16 10:53

SF-hackere kan i dag ryge flere år i fængselSF-hackere kan i dag ryge flere år i fængsel

To unge mænd kan i dag blive dømt for at have hacket sig ind i SF’s medlemsregister og offentliggøre cpr-numre partiets medlemmer af folketinget i protest mod terrorlove

storybild

A picture taken on October 17, 2016 shows an employee typing on a computer keyboard at the headquarters of Internet security giant Kaspersky in Moscow. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV / TO GO WITH AFP STORY BY Thibault MARCHAND (Billede: Kirill Kudryavtsev)

“Et angreb mod demokratiet,” kaldte tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen (S) sagen, hvor der i dag falder dom.

To mænd i starten af 20’erne er tiltalt for at have hacket sig ind i SF’s register på 15.928 nuværende og tidligere partimedlemmer og offentliggøre cpr-numre på folketingsmedlemmer.

- De nægter sig begge skyldige, men de som har gjort det, har haft et politisk motiv.
Der er ikke offentliggjort oplysninger om andre end folketingsmedlemmerne. Det de fremlægger som bevis er noget med ip-numre og chat mellem de to tiltalte, siger forsvarer for den ene, Michael Juul Eriksen.

Det er anden sag om politisk hacking i Danmark. I 2013 blev fire fra den venstreorienterede gruppe Redox dømt for at være i besiddelse af hackede oplysninger om højreekstremister.

I den aktuelle sag blev der offentliggjort cpr-numre på 91 folketingsmedlemmer, der havde stemt for lov om Center for Cybersikkerhed, der giver Forsvarets Efterretningstjeneste adgang til personfølsomme oplysninger. Hackerne skrev:

"Som gengældelse for endnu et overgreb på retten til privatliv.... Nu, for at vise, at karma i sandhed er en bitch, giver vi jer et læk fra det danske parti SF, indeholdende partimedlemmers logins, og bedst af alt, cpr-numrene på disse korrupte tyranner.”

Den anden tiltaltes forsvarer Berit Ernst siger:

- De er tiltalt for en række sager ud over hacking af SF's medlemsregister. Det meste drejer sig om forsøg på at hacke sig ind i systemer. Det her er et par unge fyre, der interesserer sig for it, siger hun.

Professor i strafferet Lars Bo Langsted siger:

- Den grove hackerbestemmelse kan give op til seks års fængsel, da de rører demokratiets kerne, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx