Af - 01/09-14 20:36

September måned byder på razzia i hele landetSeptember måned byder på razzia i hele landet

Der vil være kontrolsteder i syv politikredse den næste måned, hvor der vil være fokus på bilisternes dæk.

storybild

Få styr på dine dæk, inden politiet får stoppet dig i bilen. (Billede: Polfoto/(Arkivfoto))

Rigtig mange biler er ikke udstyret med ordentlig dæk af deres ejermand. Og det kan være med til at skabe farlige situationer i trafikken, hvis bilisterne netop ikke har fået skiftet deres nedslidte dæk eller fået et korrekt tryk i dækkene.

Derfor vil Rådet for Større Dæksikkerhed, politiet, FDM og Teknologisk Institut i september måned i samarbejde holde dækrazzia i syv politikredse, hvilket der er blevet gjort siden 2012 i Danmark efter forbillede fra vores nordiske naboer i Finland og Sverige.

Frækkere end politiet tillader: Her er fangen der gør pigerne vilde
Frækkere end politiet tillader: Her er fangen der gør pigerne vilde

- Desværre tænker alt for få over, at den eneste kontakt køretøjet har til kørebanen udgøres af bilens dæk, og når kontaktfladen ikke udgør mere end en håndflade pr. dæk, så er det af yderste vigtighed at både dækmønster og dæktryk er i orden – og især i den årstid vi går i møde, lyder det fra Volker Nitz, der er direktør i Rådet for Større Dæksikkerhed, i en pressemeddelelse.

Og direktøren er klar i mælet omkring, at man holder razziaerne, fordi danskerne skal blive mere oplyste og bevidste omkring, hvor vigtigt det er at holde øje med sine dæk.

Razzia: Ligeså mange narkobilister som spritbilister
Razzia: Ligeså mange narkobilister som spritbilister

- Vores mål er det samme, nemlig at udbrede viden om og skabe interesse for køretøjets vigtigste del, nemlig dækket og vi er utroligt glade for, at vi har fået et godt samarbejde i stand med politiet, siger han.

Og de første bilister, der vil komme til at se til dækrazziaerne, er i Københavns Vestegns Politikreds, mens yderligere seks politikredse vil følge trop i den kommende måned.

Pusherne på Christiania overvåger politiet gennem organiseret netværk
Pusherne på Christiania overvåger politiet gennem organiseret netværk

Samlet set vil der være 15 kontrolsteder i alt, hvor målet er, at mindst 2000 bilister skal have kontrolleret køretøjet.

Hvis man ikke skulle blive stoppet og få tjekket sine dæk, men gerne vil finde ud af, hvordan man tjekker ens dæk på bilen, så kan man besøge Dækbranchens Fællesråds hjemmeside og få gode råd.

Kæmpe cyklist-razzia: Så meget tjente politiet
Kæmpe cyklist-razzia: Så meget tjente politiet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Pølsevogn og dj: Sådan festede...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Lige til glemmebogen: Magnussen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx