Af - 19/08-15 06:20; Opdateret: 19/08-15 06:35

Politiet har gemt 550 anmeldte sexforbrydelserPolitiet har gemt 550 anmeldte sexforbrydelser

Kvinder som går til politiet for at anmelde en voldtægt, kan ikke være sikre på den efterforskes og ender i statistikken. 550 sager er gemt som undersøgelsesnumre.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

I årevis har voldtægtscentre råbt op om, at politiet ikke vil lytte. Godt seks procent af alle voldtægtsofre får ikke lov til at anmelde deres sag til politiet, viser en undersøgelse fra Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb.

Nu viser det sig, at centrene har ret.

Søren Pind vil have flere til at anmelde voldtægt
Søren Pind vil have flere til at anmelde voldtægt

I et svar til Folketinget forklarer justitsminister Søren Pind (V), at 550 sager om sædelighedsforbrydelser den 1. april 2015 var registreret som undersøgelsesnumre og ikke indgår i Politiets statistik over anmeldelser.

- Det er en skandale. Politiet skal tage enhver person alvorligt, der vil anmelde seksuelt misbrug, siger Lisbeth Bech Povlsen, SF.

Når en borger går til politiet med en sag, bliver den først registreret som undersøgelsessag, men hvis politiet finder anmelder utroværdig eller mangler spor, ender sagen aldrig som anmeldelse, påpegede Rigsrevisionen i maj og kritiserede politiet for at mangle retningslinjer.

Hver sjette offer føler voldtægten er deres egen skyld
Hver sjette offer føler voldtægten er deres egen skyld

Leder af Center for Seksuelle Overgreb Hanne Nielsen bakker op.

- Det er et kæmpe problem. For nogle år siden havde vi en sag, hvor en kvinde forgæves forsøgte at anmelde, hvad der viste sig at være en serievoldtægtsmand. Når politiet ikke vil modtage anmeldelsen, så siger de, at de ikke vil høre på pigen, siger hun.

Både DF og SF lover at forfølge sagen.

Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige
Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige

Politiinspektør Lene Sørensen, leder af NEC i Rigspolitiet, svarer:

‘På baggrund af et møde med landets centre for seksuelle overgreb i juni 2015 har Rigspolitiet iværksat en kortlægning af politikredsenes praksis for behandlingen af sager om voldtægt,’ skriver hun.

Når kortlægningen er færdig, vil Rigspolitiet se på området med Rigsadvokaten.

LÆS OGSÅ: En ud af 60 voldtægter fører til dom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx