Af - 11/08-15 19:16

Hver femte laver ikke stort på arbejdspladsenHver femte laver ikke stort på arbejdspladsen

Er du også en af de mange danskere, der klemmer ballerne sammen på arbejdspladsen for at undgå at lave stort? Så læs med her, for det er rigtig usundt, siger ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er nogle gode råd til, hvordan du undgår, at din afføring lugter. Kilde: Gerd Johnsen, der er special sygeplejerske i afføringsproblemer.

Du er på arbejde, og pludselig får du trang til virkelig at gå på toilettet? Hvad gør du?

Klemmer du ballerne sammen og lader som ingen ting? Så agerer du i hvert fald som cirka hver tiende dansker.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress. Undersøgelsen viser også, at hver femte dansker inden for de seneste to år ikke har lavet stort, når de har været på toilettet på arbejdspladsen.

Det er et kedeligt resultat, det er meget usundt, og det er desværre et voksende problem. Hvis du har afføringstrang, skal du altså ud med det.
Det siger Gerd Johnsen, der er special sygeplejerske i afføringsproblemer.

16-årige Emily turde ikke gå på toilettet – det slog hende ihjel
16-årige Emily turde ikke gå på toilettet – det slog hende ihjel

Hvis du smækker ballerne sammen og klemmer det indre bækkenbund sammen for at sende afføringen tilbage op i tyktarmen, risikerer du nemlig forstoppelse.

Der kan gå op til 24 timer før afføringen igen vil sætte kurs mod endetarmen, og da vil din afføring være mere hård, og dermed måske gøre ondt at få ud.

Tyktarmen suger nemlig væske fra afføringen. Når du sender afføringen tilbage til tyktarmen, vil afføringen blive suget ”fri” for endnu mere væske.

Det er desuden meget usundt at gå med en overfyldt tarm.

- Det påvirker dig rigtig meget. Det tager din energi, du bliver uoplagt og har mest lyst til at lægge dig på sofaen, og det er jo ikke optimalt at have det sådan, når man er på arbejde, siger Gerd Johnsen.

TV: Han tager prøve i toilettet - resultatet ændrer deres liv for evigt
TV: Han tager prøve i toilettet - resultatet ændrer deres liv for evigt

Hun påpeger dog, at de fleste mennesker har et mønster, hvor de kun laver stort én gang om dagen, hvilket typisk er om morgenen.

Hvis du vil undgå at få trang til at lave stort på arbejdet, skal du spise morgenmad lidt tid inden, du går ud af døren. Når din krop får mad, sætter det gang i tarmsystemet, og du vil herefter højst sandsynligt få behov for at lave stort.

Gerd Johnsen går faktisk så langt, at hun vil råde folk til at gå tidligere i seng om aftenen, for at de har bedre tid om morgenen til at nå at gå på toilettet.

Dansk superdag ødelagt af dårlig mave
Dansk superdag ødelagt af dårlig mave

LÆS OGSÅ: Oprydning efter fest: Fandt lidt af et svin på toilettet

LÆS OGSÅ: Toilet-skilt til forvirrede turister: Sådan bruger du lokummet

LÆS OGSÅ: Her kan hunde igen skide i badevandet

LÆS OGSÅ: KLUMME: Jo mere vi tør, jo sjovere bliver sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx