Af - 25/01-16 17:42; Opdateret: 25/01-16 20:01

TV: Snød tusindvis af danske Bieber-fans: Derfor gjorde jeg detTV: Snød tusindvis af danske Bieber-fans: Derfor gjorde jeg det

Christian Itzchaky Larsen lavede en falsk konkurrence om Justin Bieber-billetter for sjov, men også for at lære unge noget om internettet.

Se hele videoen af den falske konkurrence i playeren herover. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Hvis der er noget, som kan høste likes og delinger blandt unge teenagepiger i dagens Danmark, så er det Facebook-konkurrencer om Justin Bieber-billetter. Det udnyttede Christian Itzchaky Larsen, da han forleden lavede en falsk konkurrence for at vise de unge mennesker, at man ikke kan stole på alt på internettet.

Han udlovede falske billetter under det påskud, at han havde fået dem af sin mormor. Hvis man likede og delte billedet, havde man mulighed for at vinde dem. Og der gik naturligvis ikke længe, før det regnede med likes, delinger, venneanmodninger og private beskeder. Det hele har Christian Itzchaky Larsen fanget på video, som han efterfølgende har lagt på Facebook.

- Altså jeg har jo fundet ud af, jeg synes, det er vildt sjovt at snyde folk og at være streng, men kun over Facebook. Jeg kan ikke i virkeligheden, når der er øjenkontakt. Jeg ville ønske min humor ikke skulle være på bekostning af andre ,og det vil jeg bestræbe mig på at leve efter, men der sgu bare noget, der trækker i mig, forklarer han til metroxpress.

Husker du skønheden, Bieber efterlyste? Nu overdynges hun med jobtilbud
Husker du skønheden, Bieber efterlyste? Nu overdynges hun med jobtilbud

Men samtidig handlede konkurrencen ikke bare om at være ondskabsfuld og lave sjov med unge Beliebers - i hvert fald ikke helt.

- Så er jeg jo så genial, at jeg lige putter det der citat ind til sidst: 'Husk at være kritisk på nettet,' og det legitimerer, det jeg har gang i. Jeg har jo set filmen igennem og tænkt 'hey, den er jo et fantastisk eksempel på, hvordan man snyder (...) Den giver et indblik i, hvordan ham den onde bag skærmen er. Og det sjove er, at det er mig der er den onde. (...) Samtidig er jeg så ham, der siger højt 'hey, hold lige udkig efter sådan nogle som mig', forklarer 23-årige Christian Itzchaky Larsen.

Samtidig mener han det havde været utroligt nemt at finde ud af, at konkurrencen var for god til at være sand. Et enkelt klik med musen havde været nok til at finde ud af, at han er typen, som laver alverdens underlige ting.

- Jeg håber, de bliver opmærksom på, at man ikke skal stole på alt, hvad man ser på Facebook - ligesom man ikke skal stole på alt i den virkelige verden. Man skal lige tjekke afsenderen og se om det er pålideligt. I det her tilfælde havde de så kunne se mig klistre en pizza til maven, mens jeg løber rundt nede i metroen. Det er måske ikke umiddelbart den mest troværdige type, siger Christian Itzchaky Larsen, som til dagligt spiller musik.

TV: Giver Adele også dig gåsehud med denne Spice Girls-sang?
TV: Giver Adele også dig gåsehud med denne Spice Girls-sang?

Mange 'vindere'
Da internet-trollen besluttede, at 'konkurrencen var slut' skrev han til alle deltagerne, at de havde vundet billetterne. Mange blev utrolig glade, og fortalte, hvor meget det betød for dem. Efterfølgende gik det så op for dem, at det hele var en falsk konkurrence - og så startede shitstormen.

- Dem der blev snydt i konkurrencen, synes overhovedet ikke det er sjovt. Men hvis de ikke selv havde deltaget i konkurrencen, men bare havde set det udefra, så havde de bare grint for sygt af det og tænkt 'haha, hvor er de dumme, dem der', mener Christian Itzchaky Larsen, som du kan følge på siden her.

Han har længe eksperimenteret med, hvordan man scorer likes på Facebook. Det har resulteret i vilde eksperimenter og film, hvor han for eksempel har kastet burgere i hovedet på sig selv på McDonalds og grædt højt, blokeret rulletrapper med kæmpe peniser og skrevet statusser, som er 'vildt over stregen', og han ikke har lyst til at dele.


Opdateret - 19.58:

*Efter denne artikel er blevet udgivet, har Christian Itzchaky Larsen på Facebook fortalt, at nogle af svarene i konkurrencen er blevet fabrikeret af ham selv. Og at dette beviser, at medierne, som har dækket historien, heller ikke tjekker op på fakta. Metroxpress har, da svar både kan slettes og fjernes af Christian Itzchaky Larsen og afsenderen, selvsagt ikke haft nogen forudsætning for at dobbelttjekke, hvilke af de mange kommentarer, der stadig eksisterer - eller verificere hver enkelt persons virkelige identitet. I alt er tre kommentarer fabrikeret, siger Christian Itzchaky Larsen. Blandt andet ét eksempel fra artiklen, som nu er fjernet*

LÆS OGSÅ: WOW: Justin Bieber slår vanvittig rekord med sin musik

LÆS OGSÅ: WTF: Justin Bieber fremviser ny farverig frisure

LÆS OGSÅ: Fuld Justin Bieber smidt ud fra gamle ruiner efter numse-selfie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx