Af - 29/04-14 19:13

Spin- og sladderkongen indhentet af fortidenSpin- og sladderkongen indhentet af fortiden

Tidligere Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup er fortid som politisk kommentator på TV2 efter historierne om ugebladets påståede ulovlige overvågning af kendte.

storybild

Henrik Qvortrup i færd med at tage en selfie sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Nu er han fortid som politisk kommentator på TV 2. (Billede: Polfoto/Rasmus Flindt Pedersen/arkiv)

Skuespilleren Mads Mikkelsen har lovet ham bank, og Naser Khader har kaldt ham for et svin.

Henrik Qvortrup har flere gange bevist sin evne til at få folks sind i kog – men han er også kendt som en munter mand og en humørbombe.

Henrik Qvortrup forlader TV 2
Henrik Qvortrup forlader TV 2

Nu er han fortid som politisk kommentator på TV2, efter at dagbladet BT har skrevet, at Se & Hør betalte en hemmelig kilde for at få udleveret fortrolige oplysninger om kendte danskeres kreditkortbrug, mens Qvortrup var chefredaktør for sladderbladet.

Inden da havde Qvortrup – eller blot 'Q', som han ofte kaldes – været først politisk reporter på flere aviser i løbet af 90'erne og siden redaktionschef på Ekstra Bladet fra 1997, inden daværende Venstre-formand Anders Fogh Rasmussen hyrede ham som spindoktor året efter.

Qvortrup: Jeg kan ikke afvise ulovligheder
Qvortrup: Jeg kan ikke afvise ulovligheder

Allerede i år 2000 – altså inden Fogh blev statsminister, besluttede Qvortrup imidlertid at drage videre, hvilket han senere fortrød og betegnede som 'frygtelig åndssvagt'.

- Jeg burde selvfølgelig være blevet hos Fogh. I dag ærgrer jeg mig over, at jeg ikke blev lidt længere, fortæller han i bogen 'Da spin erobrede Danmark', der udkom sidste år.

Et topjob hos BT varede også kun kort tid, før Qvortrup i 2001 placerede sig i stolen som chefredaktør på Se og Hør og dermed Danmarks sladderkonge nummer et. Her markerede han lynhurtigt en ny kurs på ugebladet.

Henrik Qvortrup mødte hemmelig Se og Hør-kilde
Henrik Qvortrup mødte hemmelig Se og Hør-kilde

- Kilderne var nok vant til, at bladet var fredeligt. Men han tænkte igen på læserne og anlagde en meget kritisk stil. Han viste tænder, og gik også efter de historier, der gjorde ondt, forklarer Qvortrups ven og kollega, Børsens chefredaktør Niels Lunde, til Berlingske.

Nu tyder noget på, at der ikke altid udelukkende var rent trav, når Se og Hør torsdag efter torsdag afslørede slibrige detaljer fra kendte danskeres liv. En kilde ansat i det daværende PBS, nuværende Nets, videregav på ulovlig vis ifølge BT oplysninger om de kendtes dankortbrug til Se og Hør, som ugebladet brugte til deres afsløringer.

Politi undersøger Nets i Se og Hør-sag
Politi undersøger Nets i Se og Hør-sag

Qvortrup har afvist at have kendskab til ulovlighederne, men erkender i dag, at han måske ikke har været sig sin rolle voksen:

- Med den viden, der nu er fremkommet, indser jeg, at jeg kunne have spurgt mere ind til de nærmere omstændigheder i forbindelse med denne kildes oplysninger. Jeg beklager, at det ikke skete, siger han ifølge TV2.

Men hvad skal den skaldede tv-profil så lave fremover? Det er svært at spå om, men i et interview med Euroman har han tidligere afvist at vende tilbage til både sladder- og spinbranchen.

Aller: Se og Hør lukker ikke af det her
Aller: Se og Hør lukker ikke af det her

- Vi lavede det blad, vi skulle lave, men jeg har lagt den tid bag mig, fortæller han i det to år gamle interview.

Hvornår skal du være spindoktor igen?

- Jeg har vist passet de telefoner, jeg skal i mit liv, sagde Henrik Qvortrup dengang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx