Af Jeppe Pedersen - 12/02-18 20:53

Ildevarslende kædebesked bliver delt igen og igenIldevarslende kædebesked bliver delt igen og igen

En faretruende dansk Facebook-besked bliver delt igen og igen på forskellige personers profiler, men det er en dårlig idé at dele advarslen.

storybild

En kædebesked bliver delt på Facebook lige nu.

Her har mange danske brugere i en statusopdatering skrevet en ildevarslende besked om, at næsten alle Facebook-konti er blevet hacket. Samtidig opfordres der til, at man deler beskeden på sin egen Facebook-væg.

Beskeden er skrevet på dårligt dansk og kan ses herunder i en kort version. Længere nede kan man se hele versionen:

'Næsten alle Facebook-konti er blevet eller bliver hacket lige nu. Profilbilledet og dit navn vil blive brugt til at åbne en ny FB-konto. Så forsøger de at overtale dine venner til at vedhæfte dig som ven ... Og voila - de forsøger at ødelægge dit liv!,' begynder beskeden, som du kan se herunder:

Flere anti-virus-sider på Facebook som 'Undgå virus og spam' har gjort opmærksom på beskeden. Samtidig opfordrer de til, at man ikke deler den.

'Det er "nu er syge hackere på FB" bare i en ny version! ´Lad nu være med at dele sådan nogle kædebreve- i irriterer jeres venner mere end I hjælper! Træd varsomt derude. -Tom,' skriver gruppen på sin Facebook-side.

I 2016 hærgede en lignende kædebesked på de engelske Facebook-konti. Her skrev flere medier om advarslen, der var skrevet på engelsk.

I både den nye og gamle tekst bliver der advaret om 'Facebook-kloning', som er, når bagmænd får adgang til ens profil og bruger ens billeder til at oprette en ny profil i dit navn.

Der er ikke noget farligt ved at dele selve kædebeskeden, udover at det skaber en unødig frygt på internettet, skrev Daily Express i 2016.

Hvis man opdager, at ens billede bliver brugt på en falsk profil, skal man følgende:

  • Gå til den falske profil
  • Tryk på profibilledet og vælg anmeld
  • Følg Facebooks guide
Facebook meldte ud i 2016, at beskeden ikke var fra dem.

LÆS OGSÅ: Fup-miljømærker til bilen er i omløb

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx