Af - 11/12-13 14:03; Opdateret: 11/12-13 14:42

- Jeg vil ikke gøre noget halvt- Jeg vil ikke gøre noget halvt

Søvndal stopper ikke kun i som minister, men også i Folketinget. Han forklarer her hvorfor.

storybild

(Billede: Polfoto)

Villy Søvndal bekræfter nu, at han stopper som udenrigsminister. Derudover oplyser han, at han også stopper i Folketinget.

Det siger han selv i en pressemeddelelse på Udenrigsministeriets hjemmeside.

- Jeg har fået det klare råd, at jeg ikke kan fortsætte for fuld kraft som hidtil, og det tager jeg konsekvensen af. Jeg vil ikke gøre noget halvt – særligt ikke i jobbet som udenrigsminister, det er det simpelthen for vigtigt til.

- Det er en tung beslutning, men det er den rette for mig og min familie – og hverken Danmark, regeringen eller SF kan være tjent med en udenrigsminister på mindre end fuld kraft.

Villy går af: Læserne slagter hans eftermæle
Villy går af: Læserne slagter hans eftermæle

- Jeg har været fantastisk glad for at være udenrigsminister. Det er et privilegium hver dag at arbejde med de store globale spørgsmål, og hvordan de påvirker Danmark og danskerne.

- Det er et privilegium at arbejde sammen med så mange dygtige og engagerede mennesker i ud- og indland. Lige fra syriske civilsamfundsaktivister over gode udenrigsministerkollegaer fra EU og den øvrige verdens lande til vores nordatlantiske venner og toneangivende aktører fra de nye vækstlande.

- Jeg har gjort meget ud at knytte netværk rundt om i verden, ikke mindst på de rejser, som jeg har været på. Og ikke mindst er det en fornøjelse og et privilegium at arbejde sammen med de mange søde og meget kompetente mennesker i Udenrigsministeriet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx