Af - 05/11-14 09:05; Opdateret: 16/11-15 12:48

INTERAKTIVT KORT - klik og se: Her er landets voldeligste kommuner 2014INTERAKTIVT KORT - klik og se: Her er landets voldeligste kommuner 2014

Antallet af voldsanmeldelser i forhold til indbyggertallet er størst i tre kommuner på den københavnske vestegn, viser tal fra Danmarks Statistik.

Grafik: Mikkel Jensen - KML: Microformats.dk

Vil man leve uden risiko for at blive udsat for vold, er Danmarks østligste beboede ø, Christiansø, stedet at bo.

Siden 2007 har ingen blandt de omkring 90 indbyggere anmeldt et eneste voldstilfælde.

Anderledes ser det ud på den københavnske vestegn. Glostrup, Albertslund og Brøndby tegner sig således for de tre kommuner i landet, hvor der sker flest anmeldelser om vold i forhold til indbyggertallet. I alle tre kommuner er der over fire anmeldelser om vold for hver tusind indbygger. Det viser tal fra årets første tre kvartaler ifølge Danmarks Statistik.

Ifølge vicepolitiinspektør i Vestegnens Politi, Carsten Jansson, skal en stor del af forklaringen søges i fodboldkampene på Brøndby Stadion. Når tusindvis af fodboldfans strømmer til Superliga-opgørene, medfølger der desværre stribevis af nævekampe, trusler og angreb på betjente.

Her er Danmarks mest utrygge sted
Her er Danmarks mest utrygge sted


- Der er ingen tvivl om, at fodboldkampene har en andel. Vi har nogle gevaldige voldsepisoder ind i mellem. Det gælder både, når fansene skal til og fra stadion, siger Carsten Jansson og forklarer, at Glostrup Station er et knudepunkt i den forbindelse.

Vicepolitiinspektøren mener dog ikke, at borgerne her er i større fare, end det er tilfældet i andre kommuner, da voldsepisoderne ofte er indbyrdes kampe.

- De er stillet ligesom alle andre borgere. Vi har meget fokus på vold og uro i nattelivet, siger han.

Negativ udvikling vendt
I Esbjerg, som i de forgangne to år havde flest voldsanmeldelser pr. tusind indbyggere, ser udviklingen ud til at være vendt. Hvor tallet samme tid sidste år var 3,6 er det nu dalet til 2,9.

Dom: Far tævede sønner med klipklappere
Dom: Far tævede sønner med klipklappere


- Vi har i flere år sat ind over for volden i nattelivet. Vi har været mere til stede og har haft en målrettet indsats. Det har genereret flere sager i første omgang, men mørketallene bliver mindre, siger leder af Kriminalpræventivt Sekretariat i Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergård og fortsætter:

- Vi har haft en analysebaseret tilgang, så vi er til stede der, hvor volden er.

Christian Østergård forklarer, at omkring halvdelen af volden i kommunen foregår i det offentlige rum, og at en stor del sker i nattelivet på de samme steder.

25-årig varetægtsfængslet efter knivdrab ved café
25-årig varetægtsfængslet efter knivdrab ved café


- Det er klart, at det typisk er i 'minefeltet' ved Torvet og i Skolegade, at vi må sætte ind, siger han.

Landsgennemsnittet for voldsanmeldelser er 2,1 for hver tusind indbygger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx