Af - 07/01-14 17:00

Helt skævt: Dansk stjernekok bruger hamp i madenHelt skævt: Dansk stjernekok bruger hamp i maden

Det Ny Nordiske Køkken er blandt andet kendetegnet ved at gå nye veje og bruge alternative madvarer. Seneste skud på stammen er hamp.

storybild

Køkkenchef på Dragsholm Slot, Claus Henriksen, er begyndt at eksperimentere med hamp i maden. (Billede: Polfoto/SJØRUP THOMAS)

Hamp har længe været brugt i kager for at opnå en berusende effekt. Men nu er hamp også ved at træde ind i de finere kulinariske kredse. På Dragsholm Slot har køkkenchef Claus Henriksen eksperimenteret med at bruge hamp i madlavningen. Og det er tilsyneladende en velsmagende råvare.

Spis nordisk og bliv fri for sygdomme
Spis nordisk og bliv fri for sygdomme

- Det smager vildt godt! Det har en smag lidt hen ad pistacie og umodne valnødder. Men samtidig er der en meget karakteristisk smag af hamp. Man er ikke i tvivl om, hvad det er, når man smager det. Og hvis man putter det i rygeovn, så lugter det lidt af ungdom, siger Claus Henriksen med et smil, til Metroxpress.

Tendens: Fri hash breder sig i USA
Tendens: Fri hash breder sig i USA

Den hamp, der bruges i maden, er dog den slags som kan dyrkes helt lovligt, og som blandt andet bliver brugt i foder, og som har så lavt et indhold af stoffet THC, at man ikke bliver påvirket af det. Og det er ifølge Claus Henriksen en meget alsidig råvare, og den ligger fint i tråd med tanken bag det Ny Nordiske Køkken.

Ryg løs! Her er der nu fri hash
Ryg løs! Her er der nu fri hash

- Det er jo den der tanke om at bruge nogle råvarer som er utraditionelle. Men det vigtigste er jo selvfølgelig smagen, og der er desuden meget næring i frøene. Vi har blandt andet brugt hamp sammen med gedeost og i en mousse, fortæller han.

At det Ny Nordiske Køkken er nået til at bruge hamp kommer ikke bag på Jesper Uhrup Jensen, chefredaktør på magasinet Gastro.

Stjernekok anklaget for kokainmisbrug
Stjernekok anklaget for kokainmisbrug

- Det er ny information for mig, men det kommer ikke bag på mig. Kongstanken er jo at udforske råvarerne. Kan man spise det? Og Claus Henriksen er en af de kokke, som har været førende på det område, siger Jesper Uhrup Jensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Hareides garanti: Denne hjemsendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx