Af Ritzau - 30/08-16 13:07; Opdateret: 30/08-16 13:22

Regeringen nedjusterer igen vækstskønRegeringen nedjusterer igen vækstskøn

Kort efter præsentationen af 2025-planen nedjusterer regeringen skønnet for væksten i år og de kommende år.

storybild

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlægger regeringens forslag til finanslov. Økonomisk Redegørelse, der er regeringens status over tilstanden i dansk økonomi, fremlægges også i dag. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) varsler nu lavere vækst i Danmark.

Regeringen nedjusterer skønnet for væksten i år fra 1,1 procent ved præsentationen af Økonomisk Redegørelse i maj til nu 0,9 procent i år.

Også næste år vurderes væksten at blive lavere end hidtil ventet. I stedet for 1,7 procent forventer regeringen nu en vækst næste år på 1,5 procent.

- Det er ikke et væksttempo, der står mål med regeringens ambitioner, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han henviser til, at udmeldingen sker på et dystert "globalt bagtæppe". Ifølge finansministeren er det ikke kun Storbritanniens beslutning om at forlade EU, men også udviklingen i mange af verdens brændpunkter, der påvirker væksten negativt.

Regeringen mener til gengæld, at man ved at gennemføre 2025-planens initiativer vil kunne opnå en BNP-vækst på 1,8 procent.

- Jeg kan sige, at konsekvensen af at gennemføre planen vil være, at vi kan øge BNP med 1,8 procent. Det er efter vores opfattelse nødvendigt for at gøre det danske samfund robust, siger Claus Hjort Frederiksen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
35-årig mand og to børn fundet døde:...
bt.dk
'Ung mor' er blevet single: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx