Af - 25/06-15 06:36; Opdateret: 25/06-15 06:58

Fem timers fartkontrol: En million kroner i bøderFem timers fartkontrol: En million kroner i bøder

Det var tydeligvis et meget givtigt sted at stille en fotovogn op.

Bildstrecke im Grossformat »

Arkivfoto

100 bødeforlæg i timen, hver lydende på fra 2000 til 9000 kroner. Det blev udbyttet af godt fem timers fartkontrol på Sydmotorvejen tæt ved Farøbroen, hvor fartgrænsen er sat ned på grund af vejarbejde.

Det skriver Sjællandske.

- Jeg ryster på hovedet. Vi etablerer fartkontrollen, fordi der er sket mange færdselsuheld omkring vejarbejdet, og nu viser kontrollen os i hvert fald, hvorfor der sker uheld. Folk kører for stærkt, siger Erik Mather, leder af færdselspolitiet på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Efter øget fartkontrol: Bilisterne sænker farten
Efter øget fartkontrol: Bilisterne sænker farten

Regning for skudangreb rammer fartkontrol i Nordsjælland
Regning for skudangreb rammer fartkontrol i Nordsjælland

Ved den automatiske fartkontrol med fotovogn blev 3551 bilister målt, og 558 af dem svarende til hver syvende kørte for hurtigt. Den højest målte hastighed var 156 km/t, og det fører til en bødekrav på 9000 kroner og betinget frakendelse af kørekortet.

Det er ikke første gang i år, at politikredsen har haft en særdeles givtig dag. Tilbage i februar havde politiets fotovogn held til at knipse cirka 750 forbipasserende ved Guldborgsundbroen.

Dengang gik en del skibusser også i fælden, og den samlede regning til alle bilisterne blev også på omkring en millionkroner for de timer, som kameraet var i gang i vejsiden.

Ud over bøden skal der betales 500 kroner til Offerfonden.

LÆS OGSÅ: Her blæser bilisterne på hastighedsgrænsen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx