Af - 25/01-15 08:45

Her er deadline for sidste pose ”racistisk” Skipper MixHer er deadline for sidste pose ”racistisk” Skipper Mix

For et år siden kom Haribo i voldsomt stormvejr, da svenske forbrugere mente, at slikblandingen Skipper Mix var racistisk.

storybild

Sådan ser den nuværende pose Skipper Mix ud. (Billede: PR-foto)

Du behøver ikke spæne ned til din nærmeste slikpusher med det samme, hvis du vil være sikker på at erhverve dig et stykke dansk slikhistorie i form af en pose Skipper Mix med den klassiske afrikanske maske.

Du kan dog med sikkerhed sætte et stort fedt kryds i kalenderen den 1. april. Efter denne dag – og måske før - vil du ikke længere kunne finde den ”gamle” udgave af den kendte lakridsblanding.

- Vi ændrede i produktionen i december sidste år, men fordi vi har en stor produktion af produktet her i Danmark, så går der noget tid. Lagrene hos grossisterne skal være tømt, før de nye poser når ud i butikkerne, siger Hanne Jyrup Rasmussen, nordisk marketingschef i Haribo.

Haribo-'racisme': Danskerne raser over Sverige
Haribo-'racisme': Danskerne raser over Sverige

Det er dog kun selve designet af blandt andet den afrikanske maske, du kommer til at undvære i lakridsblandingen.

- Vi har kun ændret formen på nogle af de figurer, der var debat om. Der vil stadig være den samme lakrids, med samme opskrift, i posen, siger marketingschefen.

Rasende danskere: Boykot Haribo
Rasende danskere: Boykot Haribo

Ændringen kom, efter svenske forbrugere formåede at rejse en mediestorm for et år siden, fordi de mente, at nogle af de klassiske masker i Skipper Mix var racistiske.

- Nu ligner de ikke længere masker men mere en tegneserietegning af et ansigt, og der er nu ansigter fra blandt andet Europa, Asien, Afrika og Sydamerika og både mænd og kvinder, så det bliver mere mangfoldigt, siger Hanne Jyrup Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Efter 'Haribo-racisme': Politiker vil sige neger om sorte

LÆS OGSÅ: Haribo halal-stempler grise-fri vingummibamse

LÆS OGSÅ: Dette Haribo-slik kan muslimer trygt spise

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx