Af - 30/09-16 17:12

Politiet advarer: Sådan plyndrer kriminelle dig, når du holder for rødtPolitiet advarer: Sådan plyndrer kriminelle dig, når du holder for rødt

Vær opmærksom, når i cykler.

storybild

Cykler i København. Her på Dronning Louises Bro. (Billede: Andreas Beck)

38 cyklister er den seneste fem dage blevet bestjålet, når de har holdt for rødt lys.

Ved alle episoderne har cyklisterne holdt for rødt, og så har tyve sneget sig ind på dem bagfra og har fisket deres tasker og værdigenstande op af cykelkurvene, skriver Ekstra Bladet.

En person anholdt efter anmeldelse om voldtægt på elitens kostskole
En person anholdt efter anmeldelse om voldtægt på elitens kostskole

Politiet foretog her til morgen anholdelser af to rumænere på 14 og 20 år, og de håber, det sætter en stopper for plyndringerne, men de advarer alligevel cyklister.

Det er mest gået ud over kvindelige cyklister. Det er typisk personer, der har været på vej på arbejde i morgentimerne, som har fået stjålet deres tasker. Tyverierne er alle sket i området omkring Rådhuspladsen og indre by som Nørreport og Vesterport, siger politikomissær ved Station City, Ove Randrup.

- Vores råd er, at man sørger for at fastgøre sin taske til cyklen, så den ikke lige er til at fiske op, siger han til Ekstra Bladet.

75 kilo hash fundet på taget af Operaen
75 kilo hash fundet på taget af Operaen

Politiet foretog anholdelserne, efter civile betjente overvågede morgentrafikken. Her stødte de på de to rumænere, som de tre gange overværede, mens de bestjal cyklister.

- Foreløbig sigter vi rumænerne for de fire forhold, der blev begået i morgentimerne. Den 14-årige vil efter afhøring bliver overgivet til de sociale myndigheder, mens vi vil begære den 20-årige varetægtsfængslet i dommervagten, siger politikommissær Ove Randrup, Station City.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hun sad ude i otte måneder med...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Er denne pølsevogn en øjebæ? Det...
bt.dk
30-årig påkører to unge under flugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx