Af - 04/08-15 13:05

Dansker snører Støjberg i engelsk avis: Søg asyl i DanmarkDansker snører Støjberg i engelsk avis: Søg asyl i Danmark

En dansk kvinde forsøger i The Guardian at reklamere for Danmark som et godt asyl-land.

storybild

Foto: The Guardian (Billede: Polfoto)

Mens udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har planer om en annoncekampagne, der skal holde potentille asylsøgere væk fra landets grænser, er der andre, der trækker i den modsatte retning.

På den britiske avis The Guardians hjemmeside reklamerer formand og talsmand for Refugees Welcome, Michala C. Bendixen, for Danmark som et godt asyl-land.

Hun argumenterer med syv punkter for, hvorfor asyl-ansøgere bør søge mod kongeriget her og ikke eksempelvis Sverige, Tyskland og England.

Danmark går enegang med annoncer til flygtninge
Danmark går enegang med annoncer til flygtninge

Støjberg vil bruge annoncer til at holde flygtninge væk
Støjberg vil bruge annoncer til at holde flygtninge væk

- Danmark er en af de rigeste og mest stabile lande i verden, hvor mere end 5000 har fået asyl i år.

- Danmark er et af de lande, hvor flygtninge har den største mulighed for at blive tildelt asyl. 90 procent får midlertidig asyl (Oftest folk fra Syrien og Eirtrea)

- Sagsbehandlingstiden er blandt de hurtigste i Europa. De fleste flygtninge flytter ud af lejren til lokalsamfundet en måned efter asyl.

- Uddannelse er gratis i Danmark, og vi betaler studerende for at læse. Det er ingen lommepenge i Tyskland, og i Sverige får de studerende mindre.

- Startlønnen i Danmark er høj, og fagforeningerne er stærke. Det kan gøre det svært for nytilkomne, men på den lange bane er der ingen fattigdom, hvis du har et job, som Storbritannien og Tyskland.

- De fleste flygtninge beskriver danskere som meget venlige og hjælpsomme.

- Vi har brug for dig. Vores befolkning bliver ældre, og der er ikke nok unge til at tage over. Så det bliver snart let at få gode job i Danmark.

Støjberg vil hugge bremsen i for asylansøgere
Støjberg vil hugge bremsen i for asylansøgere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx