Af - 06/05-15 16:27

Ibi-Pippi raser: Jeg er kvinde men må ikke  klæde om med kvinderIbi-Pippi raser: Jeg er kvinde men må ikke klæde om med kvinder

Ibi-Pippi er juridisk set en kvinde - men i realiteten en fuldvoksen mand. Hvor skal hun klæde om i svømmehallen?

storybild

Ibi-Pippi i sin badedragt. (Privatfoto)

Skal kvinder finde sig i, at der kommer en fuldvoksen mand ind i deres omklædningsrum, og smider tøjet?
Svaret er, at det er der ikke rigtig nogen, der ved.

Den transseksuelle Provo-forfatter Ibi-Pippi Orup Hedegaard, der juridisk set er en kvinde, men anatomisk er en mand, testede det tirsdag eftermiddag i Viborg Svømmehal.

Her lavede hun en scene, da kvinderne tilkaldte personalet, som bad hende om at klæde om i et omklædningsrum for handicappede - så hun hverken generede eller blev generet af nogen.

- Jeg synes det er dybt krænkende, at blive behandlet som handicappet på grund af mit køn. Det bliver jeg såret og stødt over, siger Ibi-Pippi til BT.

Men sympatien for kvinden er ikke udelt blandt hendes egne venner på Facebook. Ibi-Pippi er nemlig sammen med en kvinde og far til seks børn. Hun går altid i mandetøj, og har erklæret, at hun aldrig vil have fjernet sin penis, selv om hun føler sig som en lesbisk kvinde fanget i en mands krop. Hun er samtidig kendt for at være meget grænsesøgende i sin kunst.

'Jeg synes du er en røv, Per - du skader 'rigtige' transseksuelle', skriver Facebook-vennen Pia Struck.

'Jeg er ligeglad med, hvad der står på papiret. En pik har intet at lave i en dame-omklædning', skriver Christina Riis Qvie.

Skynd dig ind på BT.dk lige nu er deres hovedhistorie mit seneste besøg i svømmehallen...

Posted by Ibi-Pippi/Per Orup on Tuesday, May 5, 2015

Det er kun halvanden måned siden, at Ibi-Pippi juridisk blev kvinde, inden da hed hun Per Erik, og hun erkender over for DR, at hun nok ikke er verdens mest dedikerede kvinde.

- Selvfølgelig er der et kunstnerisk aspekt i det her. For det sætter jo fokus på en lov, der er fuldstændig tåbelig, fordi den er hastet igennem. Jeg følger bare loven, og hvis der er nogen, der har lavet en fejl, så er det dem, der har sjusket en lov igennem og ikke taget højde for problematikker som den her, siger hun til DR.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx