Af - 23/01-16 16:50

Det sker der i din krop, hvis du dropper kødDet sker der i din krop, hvis du dropper kød

Hvad sker der i kroppen, når du stopper med at spise kød? Her får du nogle af de fordele og ulemper, du skal overveje, før du vælger mellem bøf og broccoli.

Bildstrecke im Grossformat »

Har du nogensinde tænkt på, hvad der ville ske med din krop, hvis du stopper med at spise kød?

Independent har samlet en liste, der fortæller dig om nogle af de fordele og ulemper, det kan have konsekvent at bytte den røde bøf ud med en stor skål salat.

Du taber dig

Etstudie fra George Washington University School of Medicine i Washington viste, at personer, der normalt ikke har noget imod at sætte tænderne i en saftig bøf i gennemsnit tabte sig 4,5 kilo, hvis de skar kødet væk fra deres kostpyramide. Også selvom de ikke øgede mængden af motion eller holdt øje med deres kalorieindtag.

Dine tarmbakterier vil ændre sig

Et studie fra 2014, foretaget af forskere ved City University of New York, viste, at der var forskel på tarmbakterierne alt efter om man er kødspisere, vegetar eller veganer (person, der ikke spiser nogen animalske produkter, red.)

Den største variation var mellem kødspiserne og veganerne. Forskerne fandt ud af, at veganere havde mere beskyttende tarmbakterier.

Du kan komme til at mangle næringsstoffer

Med den rette planlægning kan man som vegetar eller veganer godt få tilstrækkelige næringsstoffer. Men det kan være svært at få nok jern, D-vitamin og B12-vitamin, skriver Independent med reference til de engelske sundhedsmyndigheder, hvorfor det er vigtigt at planlægge sin kost, så man er sikker på, at man får nok jern og vitaminer.

Din risiko for at få kræft vil blive mindre

En rapport fra WHO klassificerede kød som kræftfremkaldende. Produkter som bacon, salami og blev kategoriseret lige så kræftfremkaldende som formaldehyd, gammastråling og cigarettet. Også rødt kød blev mistænkt for at have kræftfremkaldende egenskaber.


LÆS OGSÅ: Nu er de her: Underbukser med baconduft!

LÆS OGSÅ: Nogle spiser som de vil og tager aldrig på: Her er hemmeligheden

LÆS OGSÅ: Mad-skribent: Derfor skal du IKKE spise salat!

LÆS OGSÅ: Så er det afgjort: Denne ret vil vi helst have i frokostkantinen!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx