Af Huxi Bach - 27/11-15 11:38

KLUMME: Good night and good luck til valgetKLUMME: Good night and good luck til valget

Om en uge ved vi, om de pædofile og deres cyberkriminelle venner har fået frit spil i Danmark. Eller om vi er endt i et centralistisk helvede af overstatslig Orwellsk overvågningsstat.

storybild

Om en uge ved vi, om de pædofile og deres cyberkriminelle venner har fået frit spil i Danmark. Eller om vi er endt i et centralistisk helvede af overstatslig Orwellsk overvågningsstat. For det er tilsyneladende det, vi skal stemme om. Partierne på begge fløje prøver i hvert fald at beslutte sig for, at danskerne ikke skal belemres med et valg, der er komplekst. Et valg, der kræver, at man lige sætter sig ned og bruger lidt tid på det.

Huxi Bach: - Nu stemmer jeg nej i ren trods
Huxi Bach: - Nu stemmer jeg nej i ren trods

Her kunne man så håbe, at medierne ville træde til og bringe klarhed og overblik. Men ak! Medierne lider af samme angst for kompleksitet. Alt over et minut og 30 sekunder overstiger åbenbart vores opmærksomhedstærskel og fatteevne.

TV 2 Nyhederne har således et indslag på deres hjemmeside, som tilbyder ‘Forstå hvad EU-afstemningen handler om på 78 sekunder’. Til det må man indvende, at vi skal stemme om afskaffelsen af et retsforbehold og tilvalget af 22 retsakter. Bare at læse overskrifterne på de 22 akter tager 78 sekunder!

KLUMME: Man har valgt at gå bagved og heppe lidt
KLUMME: Man har valgt at gå bagved og heppe lidt

DR er mere hjælpsomme – de tilbyder en test, man kan tage. Otte hurtige spørgsmål – så ved du, hvem du er enig med i Folketinget. »Og det er faktisk rigtig sjovt at tage testen …« som Erkan Özden sagde i TV Avisen forleden. Super.

Til det kan jeg meddele DR, at jeg observerede Hans Engell tage testen i går. Han var mest enig med Alternativet – hvilket han selv stillede sig tvivlende overfor.

Summa summarum: Det her valg er HELT op til dig selv! Good night and good luck.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx