Af Christian Hansen - 12/12-17 07:57

Forældre skaber kaos ved skoler - naboer har fået nok: 'Børnene skal gå ti meter - hvad skade kan det lige gøre?'Forældre skaber kaos ved skoler - naboer har fået nok: 'Børnene skal gå ti meter - hvad skade kan det lige gøre?'

Der er voldsom trængsel og alarm foran en række skoler hver eneste morgen, når stribevis af børn bliver kørt til undervisning af deres forældre.

storybild

Tarup Skole i Odense er en af de skoler, hvor der meldes om trafikkaos om morgenen. Foto: Google Streetview

Men naboerne til skolerne er godt trætte af den tætte trafik, som taxikørslen af børnene giver, og naboerne opfordrer nu til, at børnene i stedet cykler eller benytter den offentlige trafik, når de skal transporteres fra hjemmet til klasseværelset, skriver TV2 Fyn.

Ifølge mediet har det affødt en heftig debat, at der er decideret trafikkaos foran Kroggårdsskolen i Næsby i Odense på grund af såkaldte curlingforældre. For problemet er slet ikke isoleret til den ene skole, lyder det. Forældre fra flere skoler på Fyn fortæller om samme til tider farlige kaos, når klokken er ved at ringe ind til første time.

'Tarup Skole (i Odense, red.) er også det rene kaos om morgenen. Til trods for at der er blevet lukket af som en ring rundt om skolen med indkørsel forbudt, så bliver det ikke respekteret, fordi børnene skal gå ti meter hen til skolen. Hvad skade kan det lige gøre? Men nej, bilerne skal helst helt til døren, lyder det fra Jeanette Grunddal i en debat på Facebook.

Trafikkaosset meldes således udbredt til mindst fem skoler på Fyn. Og løsningen lader til at ligge lige for, ifølge flere af debattørerne.

'Stop nu med at køre børnene i skole. Lad dem cykle. Nogle er for små og bor langt væk, men de fleste kan jo godt,' lyder opfordringen fra Charlotte Christensen.

En af de forældre, der ind imellem kører sit barn i skole, er Bettina Rex. Hun fortæller, at hendes søn cykler til skole de fleste af ugens dage, men siger samtidig, at hun vil holde på sin ret til at køre sønnen, hvis det er det, hun har lyst til.

»Jeg kører ham tit om fredagen, og så hvis det regner og sner. Om fredagen er der lidt ekstra hygge, og jeg har fri, så jeg kan nå at hente ham også,« siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx