Af Anders Malling Beck - 01/04-15 17:39

Aprilsnar: Sådan forsøgte medierne at tage fusen på dig i dagAprilsnar: Sådan forsøgte medierne at tage fusen på dig i dag

Onsdag bød på mange kuriøse historier, da medier og virksomheder forsøgte at snyde læserne med deres bud på en aprilsnar.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Man skulle tænke sig om en ekstra gang, når man læste aviser og netnyheder onsdag. Det var nemlig 1. april, og dermed den dag på året, hvor medierne står i kø for at forsøge at tage fusen på læserne med mere eller mindre fantasifulde aprilsnar-historier.

Aprilsnar: Sådan driver medierne gæk med dig
Aprilsnar: Sådan driver medierne gæk med dig

En del radiofans fik med garanti kaffen galt i halsen, da de kunne læse, at det populære radioprogram "Mads & Monopolet" skulle lukke. Programmets vært Mads Steffensen ville give staffen til sin storebror Palle, og dermed skulle programmet i fremtiden forsætte med titlen "Palle & Panelet".

- De to brødre både ligner og lyder som hinanden, så man vil som lytter nok ikke engang kunne kende forskel, sagde P3′s redaktionschef Christian Ottenheim i nyheden.

Tjek Google's geniale aprilsnar her
Tjek Google's geniale aprilsnar her

Kristeligt Dagblad rullede en historie ud på avisens forside, hvor de afslørede, at Kirkeministeriet har overvåget de danske kirkegængeres færden på søn- og helligdage. Årsagen skulle have været, at man ønskede en mere præcis optælling over kirkebesøg, og det skulle være foregået ved at spore danskernes mobiltelefoner via Google.

Ramasjang drillede også læserne med en historie om et nyt tv-program, som skulle have titlen "Skæg med skat". Her skulle figuren Hr. Skæg guide børn helt ned til tre-årsalderen rundt imellem selvangivelser, forskudsopgørelser og fradragsprocenter.

- "Skæg med skat" får premiere i slutningen af 2016 og kan ses på DR Ramasjang af alle, der endnu ikke har gættet, at dette er en aprilsnar, skrev DR i nyheden.

Også i sportens verden var medier og klubber kreative, da de forsøgte at bringer læsere og fans på glatis.

Berlingske viftede for eksempel med ligestillingsflaget, da de skrev at DBU arbejdede på en kvindelig afløser for Morten Olsen på landstrænerposten. Ønsket om en kvindelig landstræner var blandt andet blevet fremsat af flere kvindeorganisationer.

- Vi kan ikke se nogen som helst grund til, at der ikke skulle være en kvindelig landstræner for herreholdet, sagde Kvinfos direktør Nina Groes til Berlingske.

Netto forsøgte sig også med et bud på en humoristiske bud på en aprilsnar. De annoncerede onsdag, at fra sommeren 2015 ville det blive muligt at få leveret dagligvarer med drone. Butikskæden ville bygge drone-platforme på alle kædens butikstage, så der kunne sendes varer ud i hele landet.

- Nemt, bekvemt og 24 timer i døgnet, som Nettop skrev i annoncen.

Den eneste begrænsning var ifølge annoncen, at i første omgang kunne der maksimalt leveres 15 kilo, men supermarkedet ville forsøge at købe Hercules-droner, som kunne klare endnu større leveringer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx