Af Jeppe Findalen - 12/08-15 06:12; Opdateret: 12/08-15 07:38

Forældrekøb af lejligheder sætter rekordForældrekøb af lejligheder sætter rekord

En lav rente og mangel på studieboliger har fået rekordmange forældre til at købe en lejlighed til deres børn, viser nye tal.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den store mangel på boliger til studerende og en lav rente på boliglån har betydet, at antallet af forældrekøb i år er rekordhøjt. Det viser en opgørelse, som Home har lavet for metroxpress.

I årets første syv måneder blev der således solgt 7,4 procent flere lejligheder som forældrekøb sammenlignet med samme periode sidste år. Siden 2011 er der sket en stigning på 56 procent.

- Det er rekord i løbet af de seneste fem år. Vi har aldrig set så mange forældrekøb, som vi ser i øjeblikket. Vi ser en lavere rente og en øget aktivitet på boligmarkedet, og der er forældrekøbene fulgt med, siger relationschef Mads Ellegaard fra Home, hvor der er ekstra tryk på bolighandlerne op til studiestart:

Sådan undgår du at blive snydt, når du kigger på lejebolig
Sådan undgår du at blive snydt, når du kigger på lejebolig

- August er vores højsæsonen for forældrekøb. Men ellers spreder forældrekøbene sig jævnt over hele året.

Det stigende antal forældrekøb genkender man hos Nykredit, hvor forældrekøb udgør cirka 25 procent af alle lejlighedssalg. Handlerne foregår på alle tider af året, forklarer Kim Pauli, pressechef hos Nybolig, der i år har oplevet en ny tendens til, at forældre køber boligerne i overordentlig god tid:

- Vi har oplevet forældre, som har købt lejlighed, selv om deres børn er forholdsvis små. De vil så leje ud, indtil børnene bliver gamle nok til at flytte ind i dem. De køber dem flere år i forvejen, så de er sikre på, at deres børn har en studiebolig, når de engang kommer så langt.

Købere står i kø til lejligheder i attraktive bykvarterer
Købere står i kø til lejligheder i attraktive bykvarterer

I 2014 blev der solgt cirka 2.500 ejerlejligheder som forældrekøb på landsplan.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx