Af - 07/10-14 13:43

Vandt lodtrækning: Ø-profil har ikke tænkt sig at tage pænere tøj påVandt lodtrækning: Ø-profil har ikke tænkt sig at tage pænere tøj på

Enhedslistens Per Clausen fulgte som sin første opgave prins Joachim ud af Folketinget og skal fremover lede møder i Folketinget fra formandsstolen som medlem af præsidiet. Han har dog ikke tænkt sig at ændre sin afslappede påklædning, forsikrer han.

storybild

Per Clausen (Ø) har ikke tænkt sig at give afkald på sit klassiske sorte antræk til fordel for eksempelvis en hvid skjorte, bare fordi han i dag vandt en plads i Folketingets præsidium. (Billede: Polfoto)

Det blev Enhedslisten,der vandt den store lodtrækning om en plads i Folketingets præsidium på Folketingets åbningsdag, og dermed overtager partiets Per Clausen posten som fjerde næstformand fra SF's Holger K. Nielsen. Men selv om han nu skal til at lede møder fra formandsstolen, har Per Clausen, der er kendt for sin afslappede tøjstil, ikke tænkt sig at finde den hvide skjorte frem.

EL får plads i præsidium og kontroludvalg
EL får plads i præsidium og kontroludvalg

- Det kan være, det bliver værre, men bedre bliver det ikke, siger Per Clausen om sin påklædning, der i dagens anledning bestod af en sort t-shirt under en blazer.

Hvordan kan det blive værre?

- Det ved jeg ikke. Men da jeg stort set kun går i sort tøj, kan det nok ikke blive anderledes, siger Per Clausen.

EL til Vestager: Du skal stadig bekæmpe social dumping
EL til Vestager: Du skal stadig bekæmpe social dumping

Med pladsen i præsidiet følger også retten til at flytte ind i en af de lejligheder, som Folketinget stiller til rådighed for de polikere, der ikke bor på Sjælland. Per Clausen, der bor i Aalborg, er dog usikker på, om han kommer til at gøre brug af tilbuddet.

Til gengæld kom han straks på arbejde, da præsidiet altid følger Kongehuset ud af Christiansborg efter Folketingets åbning.

Politikere brugte 231.000 kr. på narko-tur
Politikere brugte 231.000 kr. på narko-tur

Politikerne i Enhedslisten er elers modstandere af Kongehuset og blev også væk fra dagens åbningsgudstjeneste i Christiansborgs Slotskirke. Alligevel fulgte Per Clausen prins Joachim ud af Folketinget, da det hele var overstået.

Det gik dog helt uproblematisk, kunne Per Clausen forsikre de fremmødte journalister om.

- Vi er modstandere af Kongehuset, men jeg har ikke noget personligt mod medlemmerne, siger Per Clausen.

Enhedslisten kræver svar fra minister i kødsag
Enhedslisten kræver svar fra minister i kødsag

Og hans indtryk af prins Joachim var da også ganske udmærket. Prinsen spurgte blandt andet ind til arbejdsbyrden for Enhedslistens folketingsmedlemmer, så det var et oplagt samtaleemne, fortæller Per Clausen.

- Joachim interesserer sig heldigvis mere for arbejdsbyrden, end jeg interesserer mig for kongehuset, siger han.

Med pladsen i præsidiet følger også en plads til Enhedslisten i det udvalg, der kontrollerer efterretningstjenesterne. Selv om Per Clausen tidligere har været registreret af PET, har han ikke selv lyst til at sidde i udvalget.

- Der foregår ikke noget særligt i det kontroludvalg. Der er i hvert fald ikke meget parlamentarisk kontrol med efterretningstjenesterne, så det kræver nok yngre og mere energiske kræfter end mig, hvis man skal få noget som helst ud af at sidde der, siger Per Clausen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx