Af - 11/11-15 12:23

Sådan kommer Løkkes asylstramninger til at se udSådan kommer Løkkes asylstramninger til at se ud

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fremlægger fredag en ny asylpakke, som vil stramme de danske asylregler "på kanten af konventionerne"

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Billede: Polfoto/Adrian Joachim)

På et pressemøde har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop offentliggjort, at regeringen fremlægger en ny asylpakke på fredag, som skal stramme reglerne for asylansøgere.

Målet er at bremse den massive tilstrømning af flygtninge og immigranter, som lige nu kommer til Danmark. En strømning som ikke umiddelbart ser ud til at tage af.

FN: Danske asylstramninger bryder konvention
FN: Danske asylstramninger bryder konvention

Detaljerne bliver først fremlagt fredag, men Løkke løftede onsdag sløret for de fire områder, som han siger vil gå til grænsen af FN-konventionerne, men ikke over grænsen.

Der skal strammes yderligere for adgangen til Danmark.
Blandt andet skal varigheden af opholdstilladelser til flygtninge forkortes, regler for familiesammenføring skal strammes yderligere for flygtninge med midlertidig beskyttelse, og ydelser til asylansøgere skal nedsættes yderligere.


Indsatsen for at hjemsende afviste asylansøgere og andre udlændinge uden lovligt ophold skal styrkes.


Kapaciteten for at indkvartere de mennesker, der søger asyl, skal tilpasses på en måde, så Danmark kan håndtere det økonomisk og praktisk, og så det mindst muligt belaster kommunernes mulighed for at integrere dem, der får asyl.


Myndighederne skal have de redskaber, der skal til for at håndtere en situation med illegale udlændinge i Danmark, så kaotiske tilstande som i andre lande kan undgås.

Regeringen sagde nej til gratis asylannonce
Regeringen sagde nej til gratis asylannonce

Dansk Folkeparti tager godt imod Løkkes udmelding.

- Endelig er regeringen kommet til den erkendelse, at den nuværende situation er uholdbar for Danmark, skriver formand, Kristian Thulelsen Dahl på Facebook.

Men bliver stramningerne ikke stramme nok, vil DF skubbe yderligere på, varsler han.

Ellers vil vi i Dansk Folkeparti stille de forslag, som måtte mangle for at vi får udlændingesituationen på ret kurs!

Ikke overraskende reagerer De Radikale fuldstændig modsat af DF.

- Håbløst bare at stramme skruen igen, som Statsminsteren nu foreslår. Det er bare et kapløb mod bunden, skriver formand Morten Østergaard på Facebook, selvom han og De Radikale selv lavede asylstramning i 2014, da de sad i regering.

LÆS OGSÅ: Radikalt bagland vil tilbagerulle asylstramninger

LÆS OGSÅ: Her er videoen DF vil efterligne: Bliv væk, flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx