Af Ritzau - 28/11-16 11:17; Opdateret: 28/11-16 11:43

Tre ukendte konservative skal fylde gruppen ud efter profilerTre ukendte konservative skal fylde gruppen ud efter profiler

De Konservative indkalder stedfortrædere for Søren Pape, Brian Mikkelsen og Mai Mercado, der er nye ministre.

storybild

De tre konservative profiler Mai Mercado, Søren Pape Poulsen og Brian Mikkelsen bliver nye ministre. Det giver plads til tre nye navne i den konservative folketingsgruppe. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Folketinget får tre nye medlemmer, når De Konservative udskifter halvdelen af folketingsgruppen. Det sker, fordi partiet skal besætte posterne som justitsminister, erhvervsminister og børne- og socialminister.

Og uden suppleanter ville den bare seks mand store folketingsgruppe blive halveret.

En bred kreds af partier er for få dage siden blevet enige om at genindføre muligheden for, at folketingsmedlemmer tager orlov, når de bliver ministre.

Den mulighed blev ellers afskaffet i 2005, blandt andet med støtte fra De Konservative, der dengang fandt ordningen urimelig.

Men nu har et bredt flertal altså genindført ordningen. Begrundelsen er, at også små partier skal kunne komme i regering uden at tømme folketingsgruppen fuldstændig.

Orla Østerby, der er førstesuppleant for den nye justitsminister Søren Pape Poulsen (K), har i 19 år været medlem af byrådet i Lemvig.

Han er leder af Tangsø-Centret i Bækmarksbro og direktør i Tangsø Invest.

Ifølge Folkebladet Lemvig er han bror til Holstebros socialdemokratiske borgmester, H.C. Østerby.

Brigitte Klintskov Jerkel, der er førstesuppleant for den nyudnævnte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), erklærer sig på sin hjemmeside "super glad" for nu at være en del af den konservative folketingsgruppe.

Klintskov Jerkel arbejder som socialrådgiver. Hun er byrådsmedlem i Greve og er også valgt til Region Sjælland.

Stedfortræderen for den nye børne- og socialminister, Mai Mercado (K), er Anders Johansson, der har vikarieret for den nyudnævnte minister under hendes barsel.

Han kommer fra Ærø, hvor han sidder i byrådet.

Med den nye aftale kan partier, der har en vælgertilslutning på ti procent eller derunder hente suppleanter ind for udnævnte ministre.

Liberal Alliance, der fik 7,5 procent af stemmerne ved seneste valg, har dog ikke tænkt sig at benytte muligheden for at give plads til stedfortrædere for de fem folketingsmedlemmer, der bliver ministre.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Er din computer langsom? Så undgå...
bt.dk
Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx