Af Ritzau - 15/08-16 12:16; Opdateret: 15/08-16 14:26

Unge mænd idømmes fængsel i omdiskuteret voldtægtssagUnge mænd idømmes fængsel i omdiskuteret voldtægtssag

En 17-årig pige var ude af stand til at modsætte sig tre unge mænds overgreb under en ungdomsfest i Herfølge.

Tre mænd på 19 år kendes alle skyldige i en meget omstridt voldtægtssag fra Herfølge.

Østre Landsret mener ikke, at en 17-årig pige var i stand til at sige fra, da de tiltalte under en fest tilbage i 2014 forgreb sig på hende.

En af mændene idømmes seks måneders fængsel for forsøg på voldtægt.

Hans to kammerater straffes begge med otte måneders fængsel for på skift at have haft oralsex med pigen, mens den ene havde fuldbyrdet samleje med hende.

Da Retten i Roskilde tidligere på året behandlede sagen, blev de alle frifundet.

I dagene efter frifindelsen blev der landet over afholdt demonstrationer, mens debatten blandt politikere og meningsdannere gik på, hvorvidt et nej overhovedet er nødvendigt i en voldtægtssituation.

Overgrebene fandt sted en nat i september 2014 på en græsplæne ved et forsamlingshus i Herfølge. Her var både de dengang 17-årige drenge og den 17-årige pige til fest.

I løbet af aftenen drak pigen cirka 12 genstande. Ifølge sin egen forklaring havde hun aldrig drukket så meget, og i retten har hun fortalt, at hun følte, at hun befandt sig i en boble. Også mangel på insulin kan have påvirket hendes bevidsthed.

På et tidspunkt forlod hun festen sammen med en af de nu dømte mænd. Under sagen har den tiltalte erkendt, at han håbede på at få sex. Dog hævder han, at pigen gik frivilligt, og at han øjeblikkeligt opgav sit forehavende, da hun pludselig faldt sammen.

De seks dommere i Østre Landsret finder det derimod bevist, at manden forsøgte at voldtage pigen både forfra og bagfra. Samt at den 19-årige burde have indset, at offeret var så påvirket, at hun ikke var i stand til at sige fra.

Umiddelbart efter det første overgreb tog gerningsmandens to kammerater over.

Også de har insisteret på, at pigen var helt med på den, da hun tog dem begge i hænderne og førte dem om bag en busk. Dog vidste ingen af dem, hvad pigen hed, ligesom de hverken før eller under akten talte med hende.

Østre Landsret afviser da også at tro på, at det var pigen, der tog initiativ til sex. Derimod er der tale om en forbrydelse, og ifølge retten burde drengene have indset, at pigen var så omtåget, at hun ikke kunne modsætte sig sex.

Efter episoden efterlod drengene deres offer liggende bag nogle buske.

Ifølge den 17-åriges søster, der senere på natten fandt frem til hende, var hun nærmest bevidstløs. Hendes kjole var trukket op, hendes trusser lå et stykke derfra, og hendes insulinpumpe var faldet ud.

De 19-årige dømmes ud over fængselsstraffene til at betale en erstatning til pigen på 60.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx