Af Lars Fogt - 22/04-15 08:23

Ministre i reklamer       vækker debatMinistre i reklamer vækker debat

Fødevare-minister Dan Jørgensen og Miljøminister Kirsten Brosbøll medvirker i reklametillæg om madspild, der nu får Enhedslisten til at bede statsministeren gribe ind.

Bildstrecke im Grossformat »

Før påske kunne man i annoncetillægget Madspild i Politiken se fødevareminister Dan Jørgensen med favnen fuld af Stryhns og miljøminister Kirsten Brosbøll, der skrev hvordan ‘Unilever tilbyder goodiebags til restauranter’ i tillægget, hvor Unilever annoncerer for samme produkt.

LÆS OGSÅ: Minister sætter tæskehold ind mod klamme køkkener

Efter en stribe reklamesager under den tidligere regering, hvor Lene Espersen stod med et sildeglas i et tillæg, og Helge Sander optrådte i flere it-reklamer, slog daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen fast, at ‘ministre bør være tilbageholdende med at optræde i reklamer’. Et synspunkt Helle Thorning-Schmidt har gentaget.

Ifølge kreativ direktør hos reklamebureauet Mensch Frederik Preisler er det her reklame – især da Politikens annoncedirektør er tillæggets ansvarshavende redaktør:

LÆS OGSÅ: Dan Jørgensen i seng med Ikea

- Især bliver sagen klokkeklar for miljøministeren, når hun begynder at fremhæve produkter i annoncetillæg, siger han. Professor i forvaltningsret Steen Rønsholdt, Københavns Universitet, mener sagen er på grænsen:

- Madspild er et legitimt emne, men det forekommer mig at være på grænsen af, hvad ministre sagligt må deltage i, når de optræder i annoncetillæg.

For få uger siden erkendte Dan Jørgensen, at han ikke skulle have deltaget i et Tv2-program om sovevaner finansieret af og indspillet i IKEA. Begge ministerier skriver, at de ikke kan se problemet. ‘Der eksisterer ikke noget forbud mod, at ministre skriver indlæg i annoncetillæg’, skriver pressechef Tasja Parize, Fødevareministeriet. Svaret fra pressechef Mette Thorn fra Miljøministeriet lyder: ‘Ministeren omtaler gerne konkrete projekter og initiativer fra danske virksomheder’.

LÆS OGSÅ: Dan Jørgensen roser svinebønder for MRSA-plan

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx