Af - 29/01-15 16:28; Opdateret: 30/01-15 07:22

Netflix slagter gamle tv-kanaler - og det er danskernes skyldNetflix slagter gamle tv-kanaler - og det er danskernes skyld

Danskerne elsker at se flere episoder af en tv-serie i træk, og derfor indtager amerikanske Netflix en suveræn førsteplads over danskernes foretrukne streamingtilbud

storybild

(Billede: Polfoto)

Flere og flere af os vil selv bestemme, hvornår vi skal se TV, og vi er ikke interesserede i at vente en hel uge på et nyt afsnit, når vi først har fundet en serie, der får os helt ud på kanten af sofaen.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat på vegne af Netflix. Her angiver mere end to ud af tre af danskere, der streamer TV, at de foretrækker at se flere episoder af en tv-serie på en gang, og de ser i gennemsnit to til fire afsnit af gangen.

Og den såkaldte Binge Watching af tv-serier kan ifølge DRs rapport, Medieudviklingen 2014, være forklaringen på, at Netflix sidder helt suverænt på streamingforbruget blandt danskerne.

Efter lukning: Her er tricket til at se amerikansk Netflix
Efter lukning: Her er tricket til at se amerikansk Netflix

Ifølge rapporten ser danskerne i gennemsnit 15 minutter Netflix om dagen, mens de bruger henholdsvis omkring to minutter på Viaplay og DRs streamingstjeneste, der er to af de mest benyttede tilbud.

Digital trendanalytiker og redaktør på Elektronista Media, Christiane Vejlø, mener, at forbrugernes kærlighed for at se mange afsnit af en serie i træk og streaming af tv i det hele taget en udfordring for dem, der laver traditionelt fjernsyn, fordi de mister forbrugere.

Musik-streaming boomer
Musik-streaming boomer

- Streaming er fremtidens medieoplevelse, og flere og flere vil vælge at få deres tv-behov dækket på den måde. Så må vi se, om de traditionelle udbydere kan følge med det, forbrugerne vil have.

Kanalchef på TV2 PLAY, Sune Roland fortæller, at man hos TV2 er opmærksomme på, at danskerne gerne vil se mange afsnit af en serie i træk.

- Vi eksperimenterede sidste år med at lægge alle afsnit ud af serien Tomgang ud på en gang samme aften, som den havde premiere, og der var ikke færre, der så den i fjernsynet af den grund, så det med at lægge hele sæsoner ud samlet er helt sikkert noget, vi arbejder med.

TV 2 vil slå DR med kæmpesatsning på tv-serier
TV 2 vil slå DR med kæmpesatsning på tv-serier

Hos DR har man også prøvet at lægge en hel sæson af serien Bankerot på DR TV, men visionen bag DRs streamingtilbud er fortsat, at forbrugerne skal bruge det som en catch-up-tjeneste, hvor de har mulighed for at se de programmer, de ikke har nået at se i fjernsynet.

- Det er tv-programmerne på DRs traditionelle kanaler, der trækker lokomotivet på vores streamingtjeneste, og når det kommer til ting som drama og fiktion, vil vi gerne samle folk omkring programmerne, så de ser det samtidig, siger kanalchef for dr.dk, Michael Arreboe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx