Af David Andersen - 05/11-15 18:29; Opdateret: 05/11-15 19:20

HPV-forening kræver ny undersøgelse af vaccineHPV-forening kræver ny undersøgelse af vaccine

Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte anerkender ikke resultaterne i europæisk undersøgelse af HPV-vaccine.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Det er jo ikke en undersøgelse. Det er de samme mennesker, som har været med til at godkende vaccinen uden tilstrækkelig evidens. Så svaret var givet på forhånd.

Sådan siger Karsten Viborg, formand i Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte, om undersøgelsen fra Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Agenturet har undersøgt, om der er en sammenhæng mellem HPV-vacciner og svimmel- og træthedssyndromet Postural tachycardia Syndrome (Pots) og smertesyndromet Complex Regional Pain Syndrome (CRPS).

Etisk nævn ser på HPV-kampagne betalt af industrien
Etisk nævn ser på HPV-kampagne betalt af industrien

Her har Det Europæiske Lægemiddelagentur ikke fundet nogen data, der peger på, at de to syndromer skulle have nogen sammenhæng med HPV-vaccinerne.

Den konklusion giver Karsten Viborg dog ikke meget for. Ifølge ham har både placebopatienterne og vaccinepatienterne i undersøgelsen nemlig fået vaccinestoffer. Så konklusionen er ubrugelig, mener han.

- Det er upassende, at man ikke får uvildige mennesker ind. Det er de samme mennesker, der går igen. De er i den grad inhabile langt størstedelen af dem, som sidder i komiteen.

HPV-krig: Vaccine-firma klager over Statens Serum Institut
HPV-krig: Vaccine-firma klager over Statens Serum Institut

- Det er et alvorligt problem for patienternes sikkerhed, at man ikke kan få habile eksperter til at vurdere det. At man skal bruge inhabile eksperter, det er direkte skræmmende, siger Karsten Viborg.

Landsforeningen HPV-bivirkningsramte vil nu forsøge at få sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at fremskaffe dokumentation for, at der har været en placebogruppe, som kun har modtaget neutralt placebo under de kliniske studier.

Lægemiddelstyrelsen har ikke nogen kommentarer til den konkrete kritik, men oplyser til Ritzau, at de er tilfredse med udførslen af undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Eksperter: Ny HPV-vaccine er ikke mere sikker

LÆS OGSÅ: Danmark dropper omstridt HPV-vaccine

LÆS OGSÅ: Over 1500 piger har formodede HPV-bivirkninger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx