Af Laura Rode Nygaard - 17/07-17 18:37

Chokerede forældre slår alarm: 'Det er decideret farligt for vores børn'Chokerede forældre slår alarm: 'Det er decideret farligt for vores børn'

Det er efterhånden ikke sjældent, at pædagogerne møder ind til væltede krukker, smadrede vinduer og knuste glasflasker på legepladsen, når de åbner daginstitutionerne i Skævinge ved Hillerød efter weekenden.

storybild

Arkivfoto (Billede: Lea Meilandt Mathiesen)

Ifølge flere forældre er det snarere reglen end undtagelsen, at der bliver holdt fester og begået hærværk på flere af den nordsjællandske bys legepladser, skriver TV 2 Lorry.

»Det er decideret farligt for vores børn, at der ligger glasskår i sandkasserne. Der er smadrede flasker op ad rutsjebanen,« siger en fortvivlet mor til et institutionsbarn, Heidi Lykke Kjærsgaard.

Hun mener, at der skal være plads til alle - også de unge - men at man burde igangsætte en dialog om, hvad der er god opførsel på offentlige udendørsarealer.

I den lokale idrætsforening mener man, at man kunne afhjælpe problemet ved at give de unge mennesker et sted, hvor de kan opholde sig på de milde sommeraftener, men på Rådhuset kan løsningen i yderste konsekvens være anderledes kontant: luk legepladserne.

»Hvis vi skal gribe til den slags og sige, at vi låser klokken 17 - og så er der ingen der kan bruge den, fordi der er mange andre børn, der også kan have glæde af at bruge legepladserne efter lukketid og i weekenderne,- vil jeg synes er rigtig ærgerligt, fordi det er nogle få, der ikke kan opføre sig ordentligt,« siger siger konservativ borgmester Dorte Meldgaard til TV 2 Lorry.

Hun understreger, at hun 'ikke siger, at det ikke bliver konsekvensen, men at det er rigtig ærgerligt, hvis det gør'.

Hun vil ikke afivse, at man kan finde et alternativ sted til de unge, men det er ikke noget, de i kommunen har talt om.

Har du haft lignende oplevelser? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
'Skyldige' Ramos om Salah-skade:...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx