26/09-17 06:45

Tusindvis af kroner spildes når hospitalspatienter udebliverTusindvis af kroner spildes når hospitalspatienter udebliver

Hospitalspersonale oplever ofte, at patienter ikke dukker op til aftalerne. Det koster samfundet dyrt.

storybild

Aabenraa. For mange patienter udebliver fra hospitalsaftaler.

Det fremgår af et facebookopslag fra reservelæge på Børn og Unge-afsnittet på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa Didde Lauritzen.

Hun oplevede alene torsdag 21. september at vente forgæves på fire ud af syv patienter, der skulle være mødt op på ambulatoriet.

Det er et stort problem, mener hun, fordi det hurtigt bliver meget dyrt for samfundet.

- Det koster rundt regnet 25.000 kroner i manglende ambulatorieaktivitet og spildt arbejdstid for 1 læge + 1 sygeplejerske ... ÆV siger vi bare!, skriver hun på Facebook.

Opslaget er delt mere end 3000 gange på det sociale medie og har over 800 kommentarer fra frustrerede og medfølende borgere.

Frustrationen bliver delt hos Danske Regioner. Ifølge formanden Bent Hansen (S) er det en problematik, de tager meget alvorligt.

- Det er et problem, der koster hver dag. Det er også respektløst over for det ventende personale, som lidt føler, at man er ligeglad med den indsats, de står klar til at yde, siger han til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx