Af Ritzau - 08/12-16 11:34; Opdateret: 08/12-16 12:17

Tyrkiet nægter Pernille Skipper adgang til fængselTyrkiet nægter Pernille Skipper adgang til fængsel

Enhedslistens Pernille Skipper får ikke lov til at besøge prokurdiske politikere, der er fængslet i Tyrkiet.

storybild

Pernille Skipper kan ikke få lov til at mødes med fængslede parlamentsmedlemmer i Tyrkiet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Yasin Akgul)

De tyrkiske myndigheder vil ikke tillade Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, at besøge politikere fra det prokurdiske venstrefløjsparti HDP, der har siddet fængslet siden begyndelsen af november.

Hun rejste onsdag til Tyrkiet sammen med en gruppe af skandinaviske partiledere i håb om at kunne mødes med en af HDP's fængslede formand.

I stedet endte hendes gruppe med at blive holdt tilbage på "en kold og gold mark" foran de kontrolposter, der er sat op et godt stykke væk fra fængslet.

- Lige nu er vi ret oprevede, måske ikke meget overraskede, men alligevel temmelig sure over, at det ikke kan lade sig gøre at tale med et fængslet parlamentsmedlem, siger Pernille Skipper.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at der er parlamentsmedlemmer, der er fængslet i et land, som kalder sig demokratisk, og som vi simpelthen ikke kan få lov til at komme i kontakt med.

Tyrkiet beskylder HDP for at have tilknytning til den militante kurdiske gruppe PKK, der betragtes som en terrororganisation af USA, EU og Tyrkiet.

Ifølge Pernille Skipper blev gruppen af parlamentarikere fængslet, fordi de havde udtalt sig kritisk mod blandt andet regeringen.

Det er vigtigt at sætte fokus på, mener hun. Derfor har turen ikke været spildt, selv om det ikke lykkes at få adgang til fængslet.

Hun fortæller, at mange tyrkiske journalister er mødt op ved fængslet for at dække de skandinaviske politikeres mislykkede forsøg på at komme ind.

- Det har været en meget lang tur, men det har været det værd, fordi det både i Tyrkiet og forhåbentlig også mere generelt har været med til at udstille situationens alvor, siger hun.

Siden kupforsøget i juli mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er regeringen blevet beskyldt for at udnytte situationen til at gribe ind mod politiske modstandere og ikke kun mod kupmagerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper var afhængig af Treo: 'Jeg...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx