Af - 07/01-16 14:45; Opdateret: 07/01-16 16:08

MATAS: Sådan gør du hvis du har købt produkter med ulovligt stofMATAS: Sådan gør du hvis du har købt produkter med ulovligt stof

Produkterne er ifølge L'Oréal, der står bag produkterne, ikke farlige, men alligevel kan du aflevere dem retur, hvis de er købt i Matas.

Bildstrecke im Grossformat »

Matas har fjernet en række produkter fra hylderne efter Forbrugerrådet Tænk har meldt 36 produkter til myndighederne for at indeholde det forbudte og potentielt kræftfremkaldende konserveringsmiddel PHMB.

Ifølge informations- & miljøchef hos Matas, Henrik Engberg Johannsen er der ingen grund til panik, hvis du har produkterne stående på badeværelset, da L'Oréal oplyser, at de har sikkerhedsvurderinger, som dokumenterer, at der ikke er risiko ved at bruge produkterne.

Se listen: Matas fjerner produkter fra hylderne
Se listen: Matas fjerner produkter fra hylderne

Alligevel vil Matas gerne tilbyde kunderne at få byttet eller få pengene retur for produkterne, der indeholder stoffet PHMB.

- Hvis man ønsker varerne byttet - eller pengene igen, kan man få det. Det forudsætter selvfølgelig, at varerne er købt i Matas, siger informations- & miljøchef hos Matas, Henrik Engberg Johannsen til metroxpress.

Matas trods ulovlige stoffer: -Vi har tiltro til L'Oréal
Matas trods ulovlige stoffer: -Vi har tiltro til L'Oréal

Og det gælder også selvom, at du har taget hul på emballagen.

Han understreger samtidigt, at Matas har fuldt tiltro til L'Oréals sikkerhedsvurderinger, som dokumenterer, at produkterne ikke er farlige.Matas forklarer her over for Metroxpress, at de har tiltro til deres leverandører - herunder L'Oréal.


Ifølge TÆNK er en række af produkterne med det ulovlige stof stadig at finde hos blandt andet apoteker, supermarkeder og stormagasinet Magasin.


LÆS OGSÅ: Ny app: Afslører problematisk kemi i din shampoo og læbestift

LÆS OGSÅ: Hvalbræk, tyresæd og snegleslim: Ved du, hvad der er i din makeup?

LÆS OGSÅ: Se listen: Din supermarkeds-frugt kan være et halvt år gammel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx