Af Maria Christine Madsen - 21/09-17 16:05

Advarsel: Drikkevand i jysk by forurenet med colibakterier - kog det, før du drikker detAdvarsel: Drikkevand i jysk by forurenet med colibakterier - kog det, før du drikker det

Borgere i Ribe skal være varsomme med at bruge vand fra hanen.

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Jørgen Jessen)

Pas på med at drikke vand eller bruge vand til madlavning, hvis du bor i Ribe. Det kan nemlig være forurenet med E-colibakterier.

Det oplyser afdelingsleder fra DIN Forsyning, Eric Lauridsen, til i en udtalelse.

Fordi der er risiko for, at drikkevandet fra Skindermarkens Vandværk i Ribe er forurenet, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at vandet koges, før det drikkes eller bliver brugt til madlavning.

»Vi arbejder intenst på at finde eventuelle kilder til drikkevandsforureningen. Det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen til forureningen, men vi holder kunder og medier løbende orienteret om situationen og melder ud, når vi ved noget nyt,« siger Eric Lauridsen.

Det understreges i meddelelsen, at det kun gælder kunder og områder, der får drikkevand fra DIN Forsyning.

Til TV SYD fortæller afdelingslederen, at advarslen som minimum gælder til fredag middag, hvor nye prøver skal vise, om forbuddet kan ophæves.

DIN Forsyning oplyser, at man anbefaler to minutters kogning til at dræbe bakterierne i vandet. Vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel tøjvask ved mindst 60 grader, kogning af kartofler og lignende.

Herunder kan du se det berørte område:

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Direktør lod tidligere escortpige...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
DRs 'chefredaktion' er vokset fra 15...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx