Af - 19/08-14 20:10; Opdateret: 19/08-14 20:43

Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandaleTidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

Erhvervsmanden Peter Højland er blevet indstillet af Region Hovedstaden som ny formand for Wonderful Copenhagen. Han har fået til opgave at placere det administrative ansvar for det voldsomme underskud efter Eurovision.

storybild

Tidligere SAS-direktør Peter Højland er blevet indstillet til at blive ny formand for Wonderful Copenhagen. (Billede: Gregers Tycho, Polfoto)

Tidligere direktør i SAS og Superfos, Peter Højland, blev for kort tid siden af Region Hovedstaden indstillet som ny formand for Wonderful Copenhagens bestyrelse.

Her får han til opgave at rydde op efter Eurovision, der endte med at blive mere end tre gange så dyrt. Et overforbrug metroxpress har afsløret i en række artikler siden februar.

Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale
Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

Peter Højland sidder i en stribe bestyrelser - herunder allerede formand i Bikubenfonden, Rambøll Gruppen, Nikolaj og Felix Fonden.

Han er også formand for regionens Copenhagen Capacity.

- Vi får kittet de to organisationer sammen ved at have samme formand i Peter Højland, siger De Radikales Charlotte Fischer til metroxpress.

Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud
Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

Regionen indstillede ham her til aften som ny formand - og han har fået den bunden opgave, at han til gengæld for et ekstraordinært tilskud på 46 millioner kroner fra regionen, inden årets udgang skal placere det administrative ansvar for budgetoverskridelsen.

Dette kan betyde yderligere fyringer i ledelsen i Wonderful Copenhagen.

Wonderful Copenhagen vælger ny midlertidig formand
Wonderful Copenhagen vælger ny midlertidig formand

Et andet krav er, at der fremover ikke må ske ansættelse af familiemedlemmer til direktører. Noget som metroxpress også tidligere har afsløret - at tre ud af fire direktører i Wonderful Copenhagen har haft ansat egne familiemedlemmer.

Dette gælder blandt andet adm. direktør Lars Bernhard Jørgensen.​

LÆS OGSÅ: Formand trækker sig efter Eurovision-underskud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Drama i København: Mand tæt på at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx