Af Lars Dinesen - 12/12-15 09:18

Regeringen trodsede politiets råd om ny politiskoleRegeringen trodsede politiets råd om ny politiskole

Det kan få konsekvenser for terrorberedskabet, at ny politiskole skal placeres i provinsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Regeringen trodsede modstand fra politiet og advarsler om terrorberedskabet, da den besluttede at oprette en ny politiskole i det vestlige Danmark.

Det afslørede statsminister Lars Løkke Rasmussen i sidste uge ved et vælgermøde i Randers. Her fortalte han ifølge Jyllands-Posten, at ikke alle har "klappet i hænderne" over Venstres plan om en ny politiskole.

- Heller ikke i politiet. Så det har været lidt en politisk kamp. Der er mange, der har argumenteret for, at det var en fordel kun at have én politiskole: Det er en del af terrorberedskabet, det skal være til stede i København og så videre. Men nu har vi så altså sat vores vilje igennem og fået den, siger Løkke til avisen.

Politiaftale vil forkorte politiuddannelse til to år
Politiaftale vil forkorte politiuddannelse til to år

Enhedslisten kritiserer, at Løkke ser stort på modstanden i politiet.

- Når der ikke er en saglig eller faglig grund til at oprette en ny politiskole - men det modsatte - begynder det at tage overhånd med at placere statslige arbejdspladser i udkanten, siger retsordfører Pernille Skipper (EL).

Jyllands-Posten er i besiddelse af et notat udarbejdet af Justitsministeriet og Finansministeriet, hvor det konstateres, at en ny politiskole bør have "kortest mulig" transportafstand til København.

Partier stiller betingelser for kortere politiuddannelse
Partier stiller betingelser for kortere politiuddannelse

Årsagen er, at politieleverne "skal kunne indgå i beredskabet med kort varsel".

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen er i gang med en analyse af, hvor den nye politiskole skal ligge. Den skal etableres i løbet af to år.

Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere historien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx