Af Lars Dinesen - 12/12-15 09:18

Regeringen trodsede politiets råd om ny politiskoleRegeringen trodsede politiets råd om ny politiskole

Det kan få konsekvenser for terrorberedskabet, at ny politiskole skal placeres i provinsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Regeringen trodsede modstand fra politiet og advarsler om terrorberedskabet, da den besluttede at oprette en ny politiskole i det vestlige Danmark.

Det afslørede statsminister Lars Løkke Rasmussen i sidste uge ved et vælgermøde i Randers. Her fortalte han ifølge Jyllands-Posten, at ikke alle har "klappet i hænderne" over Venstres plan om en ny politiskole.

- Heller ikke i politiet. Så det har været lidt en politisk kamp. Der er mange, der har argumenteret for, at det var en fordel kun at have én politiskole: Det er en del af terrorberedskabet, det skal være til stede i København og så videre. Men nu har vi så altså sat vores vilje igennem og fået den, siger Løkke til avisen.

LÆS OGSÅ: Politiaftale vil forkorte politiuddannelse til to år

Enhedslisten kritiserer, at Løkke ser stort på modstanden i politiet.

- Når der ikke er en saglig eller faglig grund til at oprette en ny politiskole - men det modsatte - begynder det at tage overhånd med at placere statslige arbejdspladser i udkanten, siger retsordfører Pernille Skipper (EL).

Jyllands-Posten er i besiddelse af et notat udarbejdet af Justitsministeriet og Finansministeriet, hvor det konstateres, at en ny politiskole bør have "kortest mulig" transportafstand til København.

LÆS OGSÅ: Partier stiller betingelser for kortere politiuddannelse

Årsagen er, at politieleverne "skal kunne indgå i beredskabet med kort varsel".

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen er i gang med en analyse af, hvor den nye politiskole skal ligge. Den skal etableres i løbet af to år.

Rigspolitiet ønsker ikke at kommentere historien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx