Af - 15/01-14 17:02; Opdateret: 15/01-14 17:15

Bødskovs løgn: Thorning burde ha' fået beskedBødskovs løgn: Thorning burde ha' fået besked

Flere politiske iagttagere vurderer, at Statsministeriets departementschef må have fortalt statsministeren om Bødskovs løgn. I så fald kræver LA hendes afgang.

storybild

Nye oplysninger tyder på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt var klar over, at Bødskov havde løjet for Folketingets Retsudvalg. En løgn, der kostede Bødskov ministerposten for godt en måneds tid siden. (Billede: Polfoto/Katinka Husted)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt risikerer nu at blive blandet ind i den skandalesag, der kostede hendes tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) jobbet.

I dag kom det nemlig frem, at Thornings departementschef 19. november sidste år modtog en mail fra sin kollega i Justitsministeriet, der i øjeblikket er hjemsendt, mens sagen undersøges.

Top-embedsmand sendt hjem: Skal forhøres om rolle i Bødskov-exit
Top-embedsmand sendt hjem: Skal forhøres om rolle i Bødskov-exit

'Set i bakspejlet skal jeg (Morten Bødskov, red.) beklage, at jeg bidrog til at Retsudvalget fik viderebragt et forkert billede af den egentlige begrundelse for, at besøget ikke kunne finde sted på det ønskede tidspunkt,' står der blandt andet i mailen.

Alligevel gik der tre uger, før Bødskov indrømmede sin løgn over for Folketingets retsudvalg.

Skipper: Thorning skal forklare Bødskovs løgnehistorie
Skipper: Thorning skal forklare Bødskovs løgnehistorie

- Der er den mulighed, at Kettel (statsministeriets departementschef Christen Kettel Thomsen, red.) ikke har fortalt noget om det til Thorning. Men det virker mærkeligt, hvis det er tilfældet, vurderer TV2's politiske kommentator Henrik Qvortrup over for mx.dk.

BT's politiske kommentator Søs Marie Serup og flere borgerlige politikere har givet udtryk for det samme: Thorning må have kendt til Bødskovs løgn længe for Folketinget og offentligheden fik besked.

Efter skandalesag: Sass' bødler falder som fluer
Efter skandalesag: Sass' bødler falder som fluer

Og det er alvorligt, mener Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll:

- Morten Bødskov måtte gå af, fordi han havde løjet over for Folketinget og oven i købet havde forsøgt at dække over sin løgn. Hvis det viser sig, at statsministeren også har været involveret i mørklægningen, så er der ingen anden logisk konsekvens, end at hun må træde tilbage, siger han.

Nytårstalen: Thorning langer ud efter Løkkes nulvækst
Nytårstalen: Thorning langer ud efter Løkkes nulvækst

Statsministeren er nu indkaldt i samråd om sagen. Det afholdes på fredag klokken 13:00.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx