Af - 09/02-16 16:18; Opdateret: 09/02-16 16:55

Naser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af DanmarkNaser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af Danmark

De konservatives integrationsordfører Naser Khader vil have ministeren til at gribe ind overfor barnebrude - de voksne mænd til 14-årige skal udvises straks

storybild

Ministeriet bør udvise børnebrudenes mænd (Billede: Polfoto)

Der skal gribes ind straks mod barnebrude på de danske asylcentre.

Det er kravet fra de konservatives integrationsordfører Naser Khader efter, at metroxpress har afsløret, at der lige nu bor 27 mindreårige ægtefæller på de danske asylcentre ifølge en opgørelse fra Integrationsministeriet, som metroxpress har fået aktindsigt i.

Barnebrude: Gravid 14-årig har boet med sin mand på dansk asylcenter
Barnebrude: Gravid 14-årig har boet med sin mand på dansk asylcenter

To af dem er 14-årige piger, hvor den ene er gravid. Den ene af disse sover ifølge ministeriet med sin 28-årige mand. En af de seks operatører af asylcentre siger dog til metroxpress, at de har skilt parret ad efter, at de er blevet opmærksom på sagen.

Yderligere 18 bor med mænd over 18 år - her af flere på 15 og 16 år. En 17-årig pige bor med sin 29 årige mand med parrets to sønner på tre og fire år. Hun må altså have været 13 år, da hun fik sin første søn.

- Jeg er forarget. Det er jo, hvad man kalder pædofili, når man har gjort en 14-årig gravid og får lov til at overnatte med pigen. De mænd skal nægtes adgang til at søge asyl i Danmark. Vi kan give asyl til de 14-årig, men bør sparke deres voksne mænd ud. I Holland kan man, ifølge hvad jeg har fået oplyst, ikke få asyl, hvis man har en barnebrud. Sådan bør det også være i Danmark, siger Naser Khader, der vil tage det op med integrationsministeren.

Minister stopper blåstempling af mindreåriges ægteskab
Minister stopper blåstempling af mindreåriges ægteskab

Han rejser også en beskyldning mod de seks operatører af danske asylcentre og Integrationsministriet, der har barnebrude boende.

- Jeg mener, at det er omsorgssvigt af børnene, at de ikke har grebet ind. Ministeriet bør derfor straks sende et hyrdebrev, siger han.

LÆS OGSÅ: Ellemann stopper blåstempling af mindreåriges ægteskab

LÆS OGSÅ: Støjberg skal i samråd om barnebrude på asylcentre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx