22/07-14 12:30

Bred vifte af partier går på gaden mod RuslandBred vifte af partier går på gaden mod Rusland

En række lokalpolitikere vil torsdag demonstrere i København mod Ruslands fremfærd i Ukraine.

storybild

En række lokalpolitikere vil torsdag demonstrere i København mod Ruslands fremfærd i Ukraine. (Billede: Polfoto)

Politikere fra flere partier vil torsdag vise deres foragt for Ruslands "støtte til terrorister" i Ukraine ved en demonstration foran den russiske ambassade i København.

Både folk fra De Konservative, Socialdemokraterne og Venstre vil deltage, ligesom der også ventes folk fra flere partier, skriver folkene bag demonstrationen i en pressemeddelelse.

Rusland: Ukraine stod bag nedskydningen af MH17
Rusland: Ukraine stod bag nedskydningen af MH17

- Putin (Ruslands præsident, red.) skal ikke have lov at terrorisere Østeuropa. Han skal kaldes til orden nu, og det er kun EU og resten af den vestlige verden, som kan gøre det, siger politisk leder for De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov.

- Derfor skal Danmark bakke Storbritannien op i at kræve en benhård kurs overfor Rusland, så længe de støtter terrorister og holder et andet europæisk land delvist besat, siger han med henvisning til blandt andet de prorussiske separatister i Ukraine.

Svindlere forsøger at udnytte MH17-tragedie
Svindlere forsøger at udnytte MH17-tragedie

Ekspert: Putin har spillet et farligt spil
Ekspert: Putin har spillet et farligt spil

Også det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen i København Jakob Hougaard, vil deltage i demonstrationen, der finder sted sidst på eftermiddagen fra klokken 16-17.30.

- Vi kan ikke vende det blinde øje til, når Rusland destabiliserer et europæisk land og støtter en enklave af terrorister, som nu tilsyneladende har skudt et fly med vestlige turister ned, siger han.

Nu er alle ofre fra flystyrt identificeret
Nu er alle ofre fra flystyrt identificeret

- Konflikten er ikke bare et lokalt østeuropæisk anliggende, men vedrører også vores egen sikkerhed, lyder det fra Jakob Hougaard.

Danmarks og flere andre EU-landes udenrigsministre mødes tirsdag i Bruxelles, og inden mødet blev der lagt op til, at det skal have mærkbare konsekvenser for Rusland og kredsen omkring præsident Vladimir Putin, hvis ikke der meget hurtigt kommer nye toner fra Moskva.

Malaysisk flyselskab tilbyder alle passagerer penge retur
Malaysisk flyselskab tilbyder alle passagerer penge retur

- Det er tid til, at Putin indser, at flytragedien har været et wake up-call - volden skal stoppe, sagde udenrigsminister Martin Lidegaard (R) på vej ind til mødet i Bruxelles.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx