Af Ritzau - 12/08-16 14:07

Den københavnske modeuge blomstrer i kølvandet på kriseDen københavnske modeuge blomstrer i kølvandet på krise

Til trods for hårde tider går det den rigtige vej for dansk modeindustri, lyder det fra direktør Eva Kruse.

storybild

Til trods for modeindustriens hårde tider går det den rigtige vej for dansk modeindustri, mener direktøren for Danish Fashion Institute, Eva Kruse. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Marie Hald)

At modebranchen har haft svært ved at komme sig efter finanskrisen, er ingen hemmelighed.

Og selv om mange i branchen stadig kan være mærket af efterslæbet fra krisen, skal dansk mode nok klare sig godt fremadrettet, lyder det fra direktøren for Danish Fashion Institute, Eva Kruse.

- Den stemning jeg vejrer, både fra den internationale presse og de brands jeg har talt med, er meget positiv. Vi rider på en bølge fra de seneste modeuger, som har været gode, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg har talt med Dansk Mode & Textil, som oplever en positiv stemning fra messerne, som har meldt udsolgt.

Krisetiderne i branchen har under tidligere modeuger resulteret i, at mange store, danske designere er udeblevet og har undladt at afholde shows.

- Det var rigtig dejligt at se, at Won Hundred er tilbage. Men der er altid nogen, man kan savne, og jeg synes, vi har haft et fint miks af nye håbefulde talenter og større etablerede mærker, som vi kender, fortæller Eva Kruse og fastslår:

- Så jeg tror egentlig, at det kommer til at gå dansk mode rigtig godt fremadrettet.

Det er ikke kun de københavnske modeuger, som har været påvirket af krisen. Særligt storbyen Berlin har også været ramt.

- Berlins modeuge har haft en storhedstid, som lige nu sygner lidt hen. På den måde kan man sige, at København blomstrer. Måske også lidt på bekostning af, at andre byer har det sværere, fortæller Eva Kruse.

- Det går den rigtige vej for København, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Der er stadigvæk stor konkurrence globalt, understreger direktøren for Danish Fashion Institute.

Den københavnske modeuge slutter fredag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx